خبرگزاری آریا-آلودگی هوا یکی از دغدغه های اصلی مردم تهران است و راهکار مهم آن توسعه حمل و نقل عمومی است که توجه چندانی به آن نمی شود.
به گزارش خبرگزاری آریا، آلودگی هوا و ترافیک همواره از اولویت های مردم تهران بوده و دغدغه آنان است موضوعی که شهردار تهران در پاسخ به خبرنگار آریا آنها را اولویت های دوم و سوم مردم تهران عنوان کرد اما به هر حال اصلی ترین دغدغه مردم پایتخت از سالهای قبل تا کنون است و راهکار مهم آن توسعه حمل و نقل عمومی است که با آلودگی هوا رابطه مستقیم دارد.
102 روز هوای ناسالم برای گروههای حساس جامعه در تهران تهران از ابتدای سال همزمان با شیوع کرونا 15 روز هوای پاک، 205 روز هوای قابل قبول، 102 روز هوای ناسالم برای گروههای حساس جامعه و 15 روز هوای ناسالم برای همه افراد داشته است.شاخص کیفیت هوای تهران در حال حاضر بر روی عدد 61 قرار گرفته و کیفیت هوای تهران قابل قبول است.
همچنین شاخص کیفیت هوا طی 24 ساعت گذشته بهطور میانگین بر روی عدد 51 قرار داشت و کیفیت هوای تهران قابل قبول بود.
تهران از ابتدای سال همزمان با شیوع کرونا 15 روز هوای پاک، 205 روز هوای قابل قبول، 102 روز هوای ناسالم برای گروههای حساس جامعه و 15 روز هوای ناسالم برای همه افراد داشته است.
این در حالی است که در مدت مشابه سال قبل، پایتخت 7 روز هوای پاک، 235 روز هوای قابل قبول، 86 روز هوای ناسالم برای گروههای حساس و 8 روز هوای ناسالم برای همه افراد داشت.
زورمان نمی رسد!حناچی در نشست خبری اخیر خود گفت: واقعیت این است که ما زورمان نمی رسد همانند سابق حمل و نقل عمومی را پشتیبانی کنیم. موضوعی که روزانه بیش از 5 میلیون نفر با آن مواجه هستند حاکمیتی است و نمی توان برای حل آن شهرداری را تنها رها کرد. اصلی ترین کمک اوراق مشارکت است که با سخت گیری های بانک مرکزی دریافت آن سخت تر شده لذا باید در مقیاس حاکمیتی این کمک ها انجام شود.
توان شورای شهر در مقابله با آلودگی هوا در حد تذکر استاز طرفی رئیس شورای اسلامی شهر تهران گفت:داده های صحیح از میزان مصرف مازوت یا دیگر سوخت ها به شورا نمیرسد و اختیارات کافی جهت مقابله با آلودگی هوا برای شورای شهر در نظر گرفته نشده و توان شورا در حد تذکر و پیگیری است.
«محسن هاشمی»رئیس شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به تذکرات اعضای شورای شهر که عمدتاً مربوط به آلودگی هوای تهران بود گفته که راه اصلی کاهش این آلودگی، هنوز هم استفاده از حمل و نقل عمومی است.مسئولان مربوطه اطلاعات دقیق از مصرف مازوت و یا مصرف سوخت گازوئیل و افزایش مصرف آن در شهر ارائه نمیکنند و ما فقط شاخص آلودگی هوا را به طور دقیق در دست داریم.
وی گفت:شورا فقط می تواند بر اساس شاخص آلودگی هوا نظر دهد و از مسئولان بخواهد به وظایف خود در این باره عمل کنند.هرچند کرونا موجب شده که کمتر از حمل و نقل عمومی استفاده شود اما اثر حمل و نقل عمومی در کاهش آلودگی هوا مثبت بوده است.
وی تاکید کرد: باید همچنان قانون هوای پاک و بقیه قوانین درباره پایین آمدن مصرف سوخت مد نظر دست اندرکاران قرار گیرد.
در شهریورماه 96 و 97 آلودگی هوا اصلی ترین خواسته مردم در شهر تهراناما پیروز حناچی شهردار تهران در نشستی خبری با اصحاب رسانه در پاسخ به سئوال خبرنگار خبرگزاری آریا، برخورد با فساد را نخستین اولویت و خواسته شهروندان عنوان کرد و اظهار داشت:در شهریورماه 96 و 97 آلودگی هوا اصلی ترین خواسته مردم در شهر تهران بوده است، اما براساس آخرین نظرسنجی که انجام شده برخورد با فساد نخستین اولویت و خواسته شهروندان بوده و سپس رفع مشکل آلودگی هوا و ترافیک اولویت شهروندان است.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه در سال 90 احداث هر کیلومتر مترو 50 میلیارد تومان هزینه در برداشت گفت:این رقم در حال حاضر به هزار میلیارد تومان افزایش یافته است و براین اساس در انجام حمل و نقل ریلی شهرداری نیاز به حمایت دولت دارد.
شهردار تهران در ادامه با اشاره به اینکه در حال حاضر 3000 اتوبوس برای شهر تهران نیاز است گفت:اورهال واگنهای مترو یکی دیگر از خواستهای شهردای تهران است که این موارد بدون همکاری شهرداری قابل انجام نیست.
حناچی با اشاره به الزامی شدن کد ملی برای استفاده شهروندان از مترو و اتوبوس گفت:بنابر گزارشی که از سوی آقای رئیسی و نمکی در ستاد ملی کرونا ارائه شد 80 درصد از کسانی که کووید 19 دارند در سطح شهر تردد دارند و همین باعث انتشار بیماری می شود، یکی از راههایی که میتوان این افراد را شناسایی و کنترل کرد احراز هویت آنهاست که این موضوع از طریق کد ملی انجام میشود.
در حال حاضر در تهران با افزایش SO2 مواجهیمحناچی همچنین گفته است که در حال حاضر در تهران با افزایش SO2 مواجهیم که علت آن سوخت ناقص خودروهای شخصی است،وقتی خودروها معاینه فنی نداشته باشند، خودروهای سنگین و گازوئیلی با گازوییل غیراستاندارد کار و صنایع از مازوت استفاده کنند آلودگی هوا تشدید می شود؛ حالا اگر صنایع بزرگ هم این کار را انجام دهند که میزان آلایندگی چند ده برابر می شود.
شهردار تهران با بیان اینکه آلودگی هوا را به صورت دائمی رصد و پایش می کنیم، گفت: همانطور که می دانید آلودگی هوا از مرزهای استانی تبعیت نمی کند حتی نیروگاه های استان های البرز و قزوین هم اگر آلاینده شوند، آلودگی آن را در تهران حس می کنیم چراکه باد غالب تهران جنوب غربی به شمال شرقی است.