خبرگزاری آریا-بیاعتمادی به سیاستمداران و شتابزدگی در صدور مجوز برای واکسن کرونا در آمریکا از جمله دلایلی است که برخی از مردم را به تزریق آن بیمیل میکند.
به گزارش خبرگزاری آریا، افرادی که جذب ارتش آمریکا میشوند این را میدانند که آزادیهای فردیشان را از دست دادهاند: بسیاری از فعالیتهای روزانه و همچنین سبک آرایش مو، لباس پوشیدن و نحوه رفتار آنها تحت کنترل قرار میگیرد.
اما روزنامه نیویورکتایمز نوشته درباره تزریق ویروس واکسن بیماری «کووید-19» نیروهای ارتش آمریکا از فرصت نادری برای مخالفت با نظر فرمانده و عدم تزریق این واکسن برخوردارند.
«تریسی کارول»، گروهبان آمریکایی به این روزنامه میگوید: «ارتش تقریباً درباره همه کارهای من میگوید که باید چکار کنم ولی بالاخره آنها از من خواستند کاری انجام دهم که من اختیار نه گفتن داشتم و گفتم نه!»
گروهبان کارول یکی از بیشمار افرادی در سراسر آمریکا است که از تزریق واکسن کرونا امتناع میکنند. ارتش آمریکا اخیراً در نامهای به کنگره به اطلاع نهاد قانونگذار رسانده که نزدیک به یک سوم نیروهای ارتش آمریکا از زدن واکسن اجتناب میکنند.
در یک نظرسنجی که در ماه دسامبر انجام شده بود بیش از 58 دصد خانوادههای نظامیان آمریکا گفته بودند به فرزندانشان اجازه تزریق واکسن را نخواهند داد.
اکراه نظامیان آمریکا خود البته بازتابی از نگرانیهای گستردهتر موجود در میان عموم جامعه آمریکا است. روزنامه نیویورکتایمز نوشته بود که مردم در امتناع از زدن واکسن به طیف گستردهای از دلایل از بیاعتمادیهای سیاسی گرفته تا نگرانی از عوارض جانبی واکسن و تا تولید شتابزده آن اشاره میکنند.
علاوه بر نظامیان، کادر درمان آمریکا هم از تزریق واکسن کرونا خودداری میکردند. خبرگزاری آسوشیتدپرس ماه گذشته گزارش داد حدود 80 درصد از کارمندان خدمات درمانی آمریکا در برخی از موسسات از تزریق واکسن کووید19 خودداری کرده اند که دلیل این امر نیز بیم از عوارض جانبی شدید واکسن ها و دلایل سیاسی است.
دکتر «جوزف وارون» یکی از پزشکان بخش مراقبتهای ویژه در هیوستن ایالت تگزاس آمریکا گفت بیش از نصف پرستاران شاغل در واحد فعالیت او به دلایل سیاسی مخالف تزریق واکسن هستند. او در این باره میگوید: یکی از دلایلی که مردم نمیخواهند واکسینه شوند، سیاسی است.
در گزارشی دیگر در 6 ژانویه، روزنامه «لسآنجلس تایمز» نوشت مقامات دولتی در کالیفرنیا مجبور شدند دوزهای استفاده نشده در بیمارستان "ریورساید" را در اختیار دیگران قرار دهند زیرا 50 درصد از کارکنان این بخش درمانی از تزریق واکسن کرونا خودداری کردهاند.
در میان آتشنشانها هم فضای مشابهی حاکم بود. رئیس «انجمن آتشنشانان» آمریکا ماه گذشته گفت که تقریبا 55 درصد از آتشنشانان سازمان آتشنشانی نیویورک گفتند که واکسن ویروس کرونا را دریافت نخواهند کرد.
در همان زمان، « مایک دی واین»، فرماندار «اوهایو» نسبت به خودداری پرستاران از تزریق واکسن کرونا ابراز نگرانی کرد و گفت که تنها برخی از پرستاران خانههای سالمندان در این شهر واکسن کرونا زدند و 60 درصد از آنان هنگام تزریق واکسن از دریافت آن خودداری کردند.
همین مشکل تقریباً در همه دیگر بخشهای جامعه آمریکا هم ملموس است. اما چرا مردم آمریکا از تزریق واکسنی که سازمان غذا و دارو آن را تأیید کرده بیاعتمادند؟ این پرسشی بود که دو پژوهشگر دانشگاه «کورنل» در آمریکا تلاش کردند به آن پاسخ دهند.
یکی از مهمترین یافتههای این پژوهش این بود که ورود سیاستمداران به ماجرای تولید و تزریق واکسن کرونا و توصیههای آنها به مردم برای استفاده از این واکسن از جمله عوامل اصلی است که مردم را نسبت به تزریق واکسن بدبین و بیمیل میکند.
اهمیت این مسئله به اندازهای است که اندیشکده بروکینگز بر اساس یافتههای همین پژوهش از سیاستمداران خواسته از هر گونه توصیه به مردم برای تزریق واکسن خودداری کرده و اجازه دهند متخصصان و پزشکان این کار را انجام دهند.
پرستاران آمریکایی واکسن کرونا نمیزنند
نتایج یک نظرسنجی نشان می دهد که کارکنان بخش بهداشت و درمان آمریکا از ترس عوارض جانبی خطرناکِ واکسن آمریکایی کرونا، حاضر نیستند آن را دریافت کنند.
به گزارش دِیلی مِیل، نتایج یک نظرسنجی نشان می دهد که کارکنان بخش بهداشت و درمان آمریکا از ترس عوارض جانبی خطرناک واکسن آمریکایی کرونا حاضر نیستند که آن را دریافت کنند.
به گزارش دِیلی مِیل، در این نظرسنجی 60 درصد از کارکنان یک مرکز نگهداری سالمندان در ایالت اوهایو، حدود نیمی از کارکنان بخش بهداشت یکی از مناطق کالیفرنیا و 40 درصد از پرستاران شهر لس آنجلس از دریافت واکسن کرونا خودداری میکنند.
شرکتکنندگان در این نظرسنجی تأکید کردند که از عوارض جانبی خطرناک دریافت این واکسن نگران هستند و نمیخواهند با آنها مانند موش آزمایشگاهی رفتار شود.
موج چهارم کرونا در کمین آمریکا
شبکه خبری فرانس24 نوشت: مدیر مرکز کنترل و پیشگیری بیماری آمریکا (CDC) نسبت به جهش دوباره ویروس کرونا در این کشور و ناکامی در نبرد با با کووید-19 هشدار داد.
به گزارش تارنمای این شبکه خبری فرانسوی، آمریکا گزارش داده است که در هفته گذشته شاهد کاهش سه درصدی موارد جدید مبتلا به کووید-19 بوده است. اما مقامات بهداشتی هشدار داده اند که پیشرفت در برابر همه گیری جهانی متوقف شده است و احتمال بروز موج چهارم وجود دارد.
گزارش ها نشان می دهد در ایالت های گوناگون، شمار جدید مبتلایان به ویروس کرونا در هفته منتهی به 7 فوریه (19 بهمن) 25 درصد و در هفته منتهی به 21 فوریه (3 اسفند) 23 درصد کاهش یافته است.
این کشور در هفته منتهی به 28 فوریه (10 اسفند) به طور متوسط روزانه بیش از 68 هزار مورد جدید را ثبت کرده و میانگین مرگ و میر روزانه، دو هزار و 55 نفر بوده است.
«دکتر راشل والنسکی» مدیر مرکز کنترل و پیشگیری بیماری (CDC) در این خصوص گفت: «من عمیقا نگران تغییر بالقوه مسیر شیوع بیماری هستم. آخرین داده ها همچنان نشان می دهد کاهش مبتلایان ثابت مانده است».
والنسکی اظهار داشت که با وجود شیوع انواع مختلف ویروس، از طرف برخی دولت های محلی که محدودیت های استفاده از ماسک و فاصله اجتماعی را رد می کنند، نگران است. وی افزود: «ما نظاره گر از دست دادن پیشرفت هایی هستیم که در مقابله با کرونا آنها را به سختی بدست آورده بودیم».
براساس تازه ترین گزارش ها، از 50 ایالت آمریکا، 29 ایالت در هفته گذشته تعداد بیشتری از شمار مبتلایان را در مقایسه با هفته قبل تر گزارش داده اند و این در حالی است که هفت ایالت در هفته گذشته شاهد افزایش هفتگی شمار مبتلایان بوده اند.
هفته گذشته نیویورک بیشترین تعداد موارد جدید را در هر 100 هزار نفر داشت و پس از آن نیوجرسی و کارولینای جنوبی قرار داشتند.
براساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری بیماری، از روز یکشنبه، 15 درصد جمعیت ایالات متحده، دستکم یک دوز واکسن و 7.5 درصد نیز دو دوز دریافت کرده اند. این کشور هفته گذشته به طور متوسط یک میلیون و 600 هزار دوز واکسن را در روز تزریق کرده است.
با این وجود مرگ و میرهای ناشی از کووید-19 در هفته منتهی به 28 فوریه (10 اسفند) 5.5 درصد افزایش یافته و به 14 هزار و 387 مورد رسیده است. تاکنون بالغ بر 29 میلیون و 370 هزار نفر در آمریکا به ویروس کرونا مبتلا شده و از این میان بیش از 529 هزار نفر جان خود را از دست داده اند که این یعنی از هر 636 شهروند یک نفر جان باخته اند.