مخاطبان عزیز خبرگزاری آریا؛ به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو خبرگزاری بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در خبرگزاری آریا و پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.
معاون طرح دانه های روغنی وزارتخانه:
پيش بيني توليد 400 هزار تن کلزا در کشور
16 اسفند 1399 - 09:39:18 ق.ظ
خبرگزاری آریا-معاون طرح دانه های روغنی وزارتخانه گفت:تولید 400 هزار تن کلزا در سال جاری هدفگذاری شده است.
به گزارش سرویس اقتصادی آریا، غلام حسین خدرایی اظهار داشت: در پاییز سال جاری 223 هزار هکتار کلزا کشت شده که 201 هزار هکتار آن، سطح سبز است.
وی اضافه کرد: از 223 هزار هکتار کشت کلزا، نزدیک به 40 هزار هکتار کشت دیم و مابقی کشت آبی است.
خدرایی پیش بینی کرد: در صورت بارش های مناسب و نبود مشکل سرمازدگی و خشکی از سطح موجود زیر کشت کلزا نزدیک به 400 هزار تن محصول تولید شود.
به گفته وی استان خوزستان با 74 هزار هکتار و استان گلستان با حدود 60 هزار هکتار، بیشترین سطح کشت کلزا را به خود اختصاص داده اند.
معاون طرح دانه های روغنی وزارت جهاد کشاورزی درباره کشت قراردادی کلزا اذعان داشت: امسال هشت کارخانه روغن کشی در سطح 60 هزار هکتار از 223 هزار هکتار کلزا، با کشاورزان کشت قراردادی منعقد کرده اند.
وی افزود: مقرر شده این کارخانه های روغن کشی در قالب کشت قراردادی، کلزای تولید شده را با قیمت 5 تا 10 درصد بیشتر از قیمت تضمینی از کشاورزان خریداری کنند.
خدرایی با بیان این که کارخانه های روغن کشی قسمتی از هزینه های تولید مانند کود، سم، بذر و بخشی از حق بیه کشاورزان را به صورت مساعده به آنان پرداخت کرده اند، گفت: این کارخانه ها بابت هزینه های هر هکتار کشت کلزا 1.5 تا 3 میلیون تومان به کشاورزان مساعده پرداخت کرده اند.
وی درباره مزیت کشت قراردادی کلزا اظهار داشت: کشت قراردادی علاوه بر کاهش هزینه های مالی و اعتباری دولت، موجب افزایش عملکرد تولید می شود، زیرا کارخانه ها به موقع نهاده های تولید و توصیه های فنی را در اختیار کشاورزان قرار می دهند.
معاون طرح دانه های روغنی وزارت جهاد کشاورزی پیش بینی کرد که در سال های اینده، سطح کشت قراردادی دانه های روغنی افزایش یابد.
وی در مورد اعتبارات دانه های روغنی نیز اذعان داشت: در حال حاضر در مرحله نخست، 13 میلیارد تومان از اعتبارات دانه های روغنی بین استان ها توزیع شده که در زمینه تغذیه گیاهی، مبارزه با آفات، بیماری و علف های هرز و هزینه برداشت به کشاورزان کمک می شود.
معاون طرح دانه های روغنی وزارتخانه افزود: مرحله دوم تامین و پرداخت اعتبارات دانه های روغنی در شرف انجام است.
کدM-ch2531