خبرگزاری آریا-واتیکان امروز شنبه بیانیه ای را درباره دیدار تاریخی پاپ فرانسیس و سید علی سیستانی، مرجع عالی قدر شیعه در عراق در نجف منتشر کرد.
به گزارش خبرگزاری آریا،در این بیانیه آمده است که در این دیدار پاپ بر اهمیت همکاری و دوستی بین گروه ها و طوایف مذهبی، از طریق افزایش احترام متقابل و تقویت گفتگو و مشارکت در تأمین خیر و صلاح عراق و کل بشریت تأکید کرده است.
در این بیانیه همچنین آمده است که این دیدار فرصتی بود برای پاپ تا مراتب قدردانی و تشکر خود را از آیت الله سید علی سیستانی به دلیل ایستادگی ایشان در کنار شیعیان در مقابل خشونت و سختی های روزافزون در سال های اخیر و دفاع از ضعیفان و مطلومان به عرض ایشان برساند و بر قداست زندگی انسان ها و اهمیت وحدت ملت عراق تأکید کنند.
در این بیانیه همچنین تصریح شده است که پاپ در حضور آیت الله سیستانی برای آینده ای غرق در صلح و برادری برای عراق و منطقه و کل جهان، به درگاه خداوند دعا کرد.
جزئیات دیدار آیت الله سیستانی با پاپ فرانسیس
پس از ورود روز گذشته رهبر کاتولیکهای جهان به عراق و دیدار با مقامات ارشد این کشور، مرجع عالیقدر شیعیان در عراق، امروز، پاپ را به حضور پذیرفت.
خودروی حامل پاپ، امروز صبح به وقت تهران، به محل اقامت آیتالله سیستانی در نجف اشرف رسید و دو طرف پشت درهای بسته با یکدیگر دیدار و گفتوگو کردند.
این دیدار به مدت یک ساعت به طول انجامید و پاپ و هیأت همراه او پس از ترک محل اقامت آیتالله سیستانی به سمت شهر «اور» در استان ذی قار (جنوب عراق) حرکت کردند.
شایان ذکر است؛ به هیچ یک از شخصیتهای سیاسی و دولتی عراق اجازه ورود به محل اقامت آیتالله سیستانی و مشارکت در این گفتوگو داده نشده است.
طبق بیانیه دفتر آیت الله سیستانی دو طرف درباره چالش های بزرگ انسانیت در عصر جدید و نقش ایمان به خدا و آموزه های پیامبران و پایبندی به ارزش های والای اخلاقی در غلبه بر این چالبش ها گفتگو کردند.
آیت الله سیستانی به شرح مشکلات بسیاری که این روزها گریبانگیر کشور های مختلف شده است اعم از ظلم و ستم و فقر و فشارهای دینی و سرکوب فکری و سرکوب آزادی های اساسی و فقدان عدالت اجتماعی به خصوص مشکلاتی که گریبانگیر ملتهای منطقه شده است شامل جنگ و خشونت و محاصره اقتصادی و عملیات کوچ اجباری صحبت کرد.
آیت الله سیستانی در این دیدار بر اهمیت تلاش مشترک برای تثبیت ارزش های همزیستی مسالمت آمیز و همبستگی انسانی در همه جوامع تأکید کرد.
ایشان ابراز امیداواری کردند که عراق بتواند مصاعب کنونی را به زودی پشت سر بگذراد.
همچنین آیت الله سیستانی به نقش مطلوبی که رهبران دینی می توانند در تشویق طرف های درگیر به خصوص قدرت های بزرگ به تبعیت از عقل و حکمت و کنار گذاشتن زبان جنگ داشته باشند اشاره کردند.
پاپ فرانسیس، بعد از ظهر دیروز، وارد عراق شد و با مقامات ارشد این کشور از جمله «مصطفی الکاظمی» نخستوزیر و «برهم صالح» رئیسجمهور عراق دیدار و گفتوگو کرد.
توئیت امیرعبداللهیان درباره سفر پاپ به عراق
دستیار ویژه رئیس مجلس در امور بین الملل خاطرنشان کرد: بدون جانفشانی ابومهدی المهندس، سردار سلیمانی و شهدای مبارزه با تروریسم و داعش در عراق و منطقه، امروز پاپ نمیتوانست با امنیت و آرامش وارد عراق شود.
حسین امیر عبداللهیان دستیار ویژه رئیس مجلس شورای اسلامی در امور بین الملل، در توئیتی با اشاره به سفر پاپ فرانسیس رهبر کاتولیکهای جهان به عراق، نوشت:
«پاپ فرانسیس وارد بغداد شد. بدون نقش مهم جانفشانی ابومهدی المهندس، سردار سلیمانی و شهدای مبارزه با تروریسم و داعش در عراق و منطقه، امروز پاپ اعظم واتیکان نمیتوانست با امنیت و آرامش وارد عراق شود. مداخلات کاخ سفید و وجود نظامیان آمریکا در عراق و منطقه، همچنان عامل ناامنی است».
استقبال مردم عراق از پاپ با چاشنی قدردانی از شهیدان سلیمانی و المهندس
سفر پاپ فرانسیس به عراق مورد توجه کاربران شبکه های اجتماعی این کشور قرار گرفت و به همین مناسبت چندین هشتگ در عراق با عنوان استقبال از مهمان بزرگ و خوشامدگویی به حامل پیام محبت و صلح مورد توجه قرار گرفت.
پاپ فرانسیس دیروز پنج شنبه در توییتر به زبان عربی نوشت :" فردا برای سفر 3 روزه به عراق خواهم رفت از مدتها پیش دوست داشتم با این مردم بسیار رنجدیده دیدار داشته باشم از شما می خواهم برای این سفر روحانی دعا کنید تا به بهترین شکل انجام شده و نتایج خوبی داشته باشد .
قرار است پاپ فرانسیس به بغداد و سپس برای دیدار با آیت الله سید علی سیستانی مرجع عالی عراق به استان نجف و هم چنین استان های اربیل و نینوا و شهر تاریخی اور در استان ذی قار در جنوب عراق و مقام ابراهیم علیه السلام نیز سفر کند.
فواد حسین وزیر خارجه عراق نیز گفت: بغداد آماده پذیرایی از پاپ فرانسیس و استقبال از وی است
وی افزود این سفر مبارک دارای پیام صلح و مدارا و همزیستی و دوری از خشونت است. این کشور و منطقه نیاز به این پیام ها و تعهد به مفاهیم انسانی والا دارد.
سفر پاپ با استقبال رسمی و گسترده مردمی روبرو شد و ائتلاف الفتح بیانیه ای درباره سفر پاپ واتیکان به کشور صادر و اعلام کرد " منتظر سفر پاپ واتیکان به عراق کشور پیامبران و رسالت ها هستیم. این اتفاق مبارک، صورت زنده ای از دیدار مسیحیت با اسلام در سرزمین صلح است.
این ائتلاف افزود:" این دیدار تاریخی؛ فرصتی ملی برای تعمیق وحدت انسانهاست که پیامبران،متفکران و مصلحان ادیان اسلام و مسیحیت برای ساخت و هدایتش تلاش کردند و عرصه ی انسانی رو به خیر، ثبات، الفت و صلح است پس از خرابی های جنگ و جنایت های گروههای تروریستی مسلح که مسیحیان را در زندگی مشترکشان درست مانند مسلمانان با اختلاف گرایشات اجتماعی و انسانی هدف قرار داده بودند.
ائتلاف الفتح تصریح کرد پاپ شخصیتی روحانی است که ارزشش را می دانیم و نقشش را در ایجاد واقعیت های بزرگ بر اساس بنای واقعی دنیایی بدون جنگ و خونریزی می دانیم و عراق به عنوان مهد تمدن ها، ادیان، پیامبران و اولیای خدا، میزبانی خوب و شایسته برای ایشان خواهد بود.
این ائتلاف تاکید کرد فقهای اسلامی که در این سفر در بغداد با وی دیدار می کنند مانند آیت الله سید علی سیستانی مرجع عالی در نجف اشرف، دارای فهم آسمانی عالی از اشتراکات عقیدتی اسلام و مسیحیت و نیز دیدگاه عالی درباره انسان و زندگی است.
بیانیه دفتر آیت الله العظمی سیستانی از دیدار پاپ
در پی دیدار پاپ فرانسیس با مرجعیت عالی شیعیان در نجف اشرف، دفتر آیت الله العظمی سیستانی بیانیه ای رسمی در این باره صادر کرد.
دفتر آیت الله سیستانی در بیانیه صادره اعلام کرده که در طول جلسه، پیرامون چالش های بزرگی که بشریت در این دوران با آن روبه رو است و نقش ایمان به خداوند متعال و رسالتش و پای بندی به ارزشهای والای اخلاقی در غلبه بر این چالش ها بحث و گفت وگو شد.
آیت الله سیستانی در مورد بی عدالتی، ستم، فقر، آزار و اذیت های مذهبی و فکری، سرکوب آزادی های اساسی و فقدان عدالت اجتماعی صحبت کرد که اکثر مردم در کشورهای مختلف با آن مواجه هستند، به ویژه در منطقه ما که همچنان از جنگ ها، اعمال خشونت، محاصره اقتصادی و آوارگی و بسیاری امور دیگر رنج می برند که نمونه آن ملت فلسطین در سرزمین های اشغالی است.
ایشان به نقشی که رهبران بزرگ مذهبی و معنوی باید در مهار این فجایع و آنچه می توانند در ترغیب پاره ای ذیطرف ها - به ویژه قدرت های بزرگ – ایفا کنند، اشاره کردند و گفتند که قدرت های بزرگ باید عقل و حکمت و کنار گذاشتن زبان جنگ، و اولویت دادن به منافع ملت ها به جای منافع شخصی و زندگی با آزادی و کرامت را ترجیح دهند.
مرجع عالی دینی عراق بر اهمیت تلاش هماهنگ برای تحکیم ارزش های مودت و همزیستی مسالمت آمیز و همبستگی انسانی در همه جوامع ، مبتنی بر مراعات حقوق و احترام متقابل در میان پیروان ادیان مختلف و گرایش های فکری، تاکید کردند.
ایشان همچنین با اشاره به جایگاه و تاریخ بزرگ و محبت ورزی سخاوتمندانه ای که ملت عراق با همه گرایش هایش دارد، ابراز امیدواری کردند که ملت عراق بتواند سختی برهه کنونی را در آینده نزدیک پشت سر بگذارد.
وی تاکید که امیدوار است مسیحیان مانند دیگر ملت عراق در امنیت، صلح و حفظ کامل حقوق زندگی کنند.
مرجعیت عالی شیعه در عراق به نقش مرجعیت دینی در حفاظت از مسیحیان و دیگران که در معرض ظلم و آزار در نتیجه حوادث سال های گذشته با آن مواجه شدند از جمله قضیه استیلای تروریست ها بر مساحت هایی زیادی از استان های عراق اشاره کرد و گفت که تروریست ها اقدام جنایتکارانه ای مرتکب شدند که مایه شرمساری است.
آیت الله سیستانی برای رهبر کاتولیک های جهان و همه پیروان کلیسای کاتولیک و همه بشریت آرزوی خیر و خوشی کرد و از اینکه زحمت آمدن به نجف اشرف را تحمل کرده، از ایشان تقدیر کرد.
پاپ در اجتماع دینی شهر اور: تروریسم از دین برنخاسته است
«پاپ فرانسیس» رهبر کاتولیکهای جهان در کنار آوارهای شهر تاریخی «اور» در جنوب «ناصریه» مرکز استان «ذیقار» در 300 کیلومتری جنوب بغداد گفت: تروریسم و خشونت از دین برنخاسته است.
پاپ فرانسیس در آیین ویژه موسوم به «دعای ادیان» با حضور نمایندگان مذاهب مختلف عراق که با تلاوت آیاتی از قرآن مجید آغاز شد، افزود که تروریسم و خشونت از دین برنخاسته، بلکه از دین سوء استفاده کرده است.
پیشوای مذهبی واتیکان طی سخنرانی خود با اشاره به اینکه شهر تاریخی اور زادگاه حضرت ابراهیم (ع) است، بیان کرد: از اینجا بود که حضرت ابراهیم به آسمان نگاه کرد و ما هم باید در عین حال که در زمین هستیم، به آسمان نگاه کرده و از آسمان استمداد بطلبیم.
پاپ فرانسیس افزود که ابراهیم (ع) به عنوان پدر پیامبران الهی از اینجا سفرش را آغاز کرد، سفری که «سفر صلح» بود و ما نیز که دارای تاریخ مشترک در همزیستی مسالمت آمیز هستیم، باید با یکدیگر همکاری کنیم.
وی ادامه داد که برادری، ما را به سمت زندگی مسالمت آمیز سوق میدهد و نباید نواهای حسنه انسان و پیام صلح و اخوت را فراموش کنیم.
پیشوای کاتولیکهای جهان خاطر نشان ساخت که از اینجا (شهر تاریخی اور) سرزمین پدرمان ابراهیم بود که ایمان و توحید آغاز شد.
پدر معنوی مسیحیان کاتولیک از ظلمی که بر اقلیت ایزدی در جریان ظهور گروه تروریستی «داعش» در سال 2014 رفت، یاد کرد و افزود که وقتی تروریسم به عراق حمله کرد، به بخشی از تاریخ یورش برد، اما در این برهه تاریک، ستارهها درخشیدند و مسیحیان و مسلمانان برای ساخت پایههای صلح با همدیگر همکاری کردند.
وی با یادآوری همه گیری «ویروس کرونا» و بیان اینکه این ویروس ما را به همکاری فرا میخواند، تاکید کرد: همکاری با یکدیگر عامل پیروزی بر این بیماری است.
پاپ با ابراز امیدواری نسبت به اینکه بشریت با همکاری یکدیگر بر بحرانها از جمله کرونا و کشمکشها پیروز میشود، تصریح کرد که بدون صلح، همزیستی مسالمت آمیز وجود ندارد.
بعد از پایان سخنان رهبر کاتولیکهای جهان، بیانیه مشترک به عنوان نماز ادیان قرائت شد که در برگیرنده مجموعهای از دعاها برای برقراری صلح در جهان است.
شهر اور با سابقه سکونت بشر در 4500 سال قبل از میلاد از اولین شهرهایی است که بشر در آن سکونت داشته و در کتاب مقدس مسیحیان چندین بار به عنوان زادگاه حضرت ابراهیم (ع) از آن یاد شده است.
پاپ فرانسیس پس از اتمام مراسم، شهر اور را به مقصد بغداد ترک کرد.
برنامه بعدی رهبر کاتولیکهای جهان در ادامه سفرش به عراق، حضور در کلیسای «کلدانی» شهر بغداد و انجام آیین «عشای ربانی» خواهد بود.
ادعای الحره: آیت الله سیستانی برای دیدار با پاپ شرط گذاشت
پایگاه خبری آمریکایی «الحره» به نقل از یکی از مسئولان دفتر «برهم صالح» رئیس جمهوری عراق ادعا کرده که آیت الله سیستانی مرجع عالی مذهبی این کشور برای دیدار با «پاپ فرانسیس» شرط گذاشته بود.
این پایگاه خبری امروز (شنبه) نوشت که آیت الله سید علی سیستانی مرجع عالی شیعیان عراق برای دیدار با رهبر کاتولیک های جهان که اکنون در عراق به سر می برد، شرط گذاشته بود.
الحره به نقل از مقام های نزدیک به آیت االه سیستانی مدعی شد مرجع عالی 90 ساله عراق به ندرت مسئولی را می پذیرد و تاکنون از گفت و گو با نخست وزیر کنونی (مصطفی الکاظمی) و نخست وزیران پیشین خودداری کرده است.
این شبکه خبری آمریکایی که برای عراق برنامه پخش می کند از قول خبرگزاری رویترز گزارش داد که یک منبع در دفتر رئیس جمهوری عراق گفت که آیت الله سیستانی به شرطی که هیچ مقام عراقی در این نشست شرکت نکند، با دیدار پاپ موافقت کرده است.
این ادعای رسانه آمریکایی که معمولا برای اثر گذاری در روند سیاسی عراق جریان سازی می کند، هنوز از سوی هیچیک از منابع رسمی در عراق بویژه دفتر آیت الله سیستانی تایید نشده است.
پاپ فرانسیس امروز شنبه در ادامه سفر به عراق با آیت الله سیستانی در شهر نجف اشرف دیدار و گفت و گو کرد و خواستار همزیستی مسالمت آمیز در عراق این سرزمین درگیر تروریست و خشونت شد.
پاپ و آیت الله سیستانی به مدت 55 دقیقه به دور از چشم رسانه ها و مقامات با هم گفت و گو کردند و در پایان دفتر آیت الله سیستانی یک بیانیه در ارتباط با این دیدار منتشر کرد.
رهبر کاتولیک های جهان پس از دیدار با آیت الله سیستانی راهی شهر «ناصریه» شد تا از ویرانه های شهر باستانی «اور» زادگاه حضرت ابراهیم (ع) در جنوب عراق دیدن و سپس سخنرانی کند.