خبرگزاری آریا- همزمان با افزایش نرخ گندم و قیمت انواع نان صنعتی، طرح پرداخت یارانه نان به مردم مطرح شد.
به گزارش سرویس اقتصادی خبرگزاری آریا، پس از افزایش نرخ گندم و قیمت انواع نان صنعتی، وزیر جهادکشاورزی از پرداخت درآمد واقعی سازی قیمت گندم و آرد به مردم خبر داد و گفت: مبلغ پرداختی بیشتر از میزان افزایش هزینههای مردم است.
سید جواد ساداتی نژاد وزیر جهادکشاورزی گفت: براساس قانون بودجه دولت باید نظام توزیع یارانهها را تغییر دهد و برای همین دولت قصد دارد یارانه مستقیم به مردم بدهد.
وزیر جهادکشاورزی با تاکید بر این که قیمت نان در نانواییها هیچ تغییری نکرده است، گفت: نرخ نان صنف و صنعت باهدف جلوگیری از قاچاق، به قمت آزاد 12 هزار تومان محاسبه شده است و برای جبران آن طی روزهای آینده دولت با واریز مبلغی در قالب یارانه، این افزایش قیمت را جبران میکند و واریزی مستقیم دولت به مردم بیشتر از هزینه ناشی از افزایش نرخ گندم است.
مساله یارانه نان در حال بررسی استمحمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفته است: با همکاری دولت و براساس مصوبه مجلس این اختیار را به دولت دادیم که از ارز 4 هزار و 200 تومانی یا از یارانه استفاده کند که در صورت اصلاح این ارز قیمت نهایی نان در سفره مردم تغییری نخواهد کرد.
نماینده مردم کرمان ادامه داد: موضوع ارز ترجیحی در دولت و مساله یارانه نان در حال بررسی است و پیش بینی ما نیز این است که در حلقه آخر یعنی یارانه به مصرف کننده برسد و هم اکنون در دو استان کشور به شکل آزمایشی این موضوع در حال اجراست و در صورتی که نتایج مثبتی به همراه داشته باشد در سراسر کشور اجرایی خواهد شد و این امر موجب میشود تا از قاچاق آرد جلوگیری شود و قیمت نان نیز تغییری نخواهد کرد.
تکذیب صدور کارت یارانه نانپس از این اظهارنظرهای مسئولان، برخی تصاویر از کارت یارانه نان در فضای مجازی منتشر شد.
مرکز اطلاع رسانی وزارت کشور در واکنش به انتشار این تصاویر در اطلاعیهای اعلام کرد: صدور کارت یارانه نان، شایعه پراکنی رسانههای معاند و از اساس کذب است.
در این اطلاعیه آمده است: رسانههای معاند از روز گذشته با انتشار تصاویر کارت جعلی یارانه نان به دنبال تشویش اذهان عمومی و ایجاد نگرانی نسبت به عرضه نان در داخل کشور برآمده اند.
مردم یارانه نان را چگونه دریافت می کنند؟در تازه ترین اظهارنظر در خصوص پرداخت یارانه نان، محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور گفت: برای نان سنتی یارانهای در نظر گرفته شده که طبق مصوبه مجلس باید به صورت کالابرگ الکترونیکی پرداخت شود و برای کالاهای اساسی دیگر نیز مبلغی ماهانه در نظر گرفته شده تا افزایش قیمتها جبران شود.
وی ادامه داد: اقشار با درآمد بالاتر بخشی از هزینه تأمین این کالاها را پرداخت میکنند اما اقشار نیازمند و کمدرآمد جامعه بهطور کامل از این کمکهزینهها بهره میبرند و پولی که به آنها تعلق میگیرد، آرامش آنها را تأمین میکند.
معاون اول رئس جمهور همچنین گفت که این کمکهزینهها قبل از آزادسازی قیمتها به حساب سرپرستان خانوار واریز خواهد شد.
مخبر همچنین افزود: در کنار این تمهیدات برای دهکهای پایین جامعه سبد سهام نیز در نظر گرفته شده است.
در همین حال معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی گفت: زیرساختهای لازم برای اجرای طرح آزمایشی پرداخت یارانه به کالاهای اساسی فراهم شده و مردم نیازی به فعالیت اضافه ندارند.
مهران محرمیان افزود: در این طرح برای خریدهای عادی هیچ مابه التفاوتی پرداخت نمیشود، اما اگر کالای اساسی دارای یارانه خریداری شود بخشی از مبلغ از حساب شخصی خریدار و بخش دیگر هم از یارانه در نظر گرفته شده برای آن کالا کسر میشود.
وی گفت: هم اکنون 1500 POS (کارتخوان) در نانواییهای استان زنجان وجود دارد که برای این طرح استفاده خواهد شد و همین مسیر برای حدود 80 هزار واحد نانوایی کل کشور هم انجام میشود.
محرمیان با اشاره به قدرت بالای پردازش تراکنشهای زیاد در شبکه پرداخت کشور، گفت: با اجرای این طرح تعداد پردازش در مرکز افزایش پیدا میکند، ولی به معنی افزایش بار خیلی شدید روی شبکه نیست و تمهیدات لازم برای انجام استرس تست و موارد مثل آن انجام شده است.
معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی افزود: زیرساختهای لازم برای اجرای این طرح آماده است و باید کالاهایی که شامل دریافت یارانه میشود در این سیستم بارگذاری شود.
محرمیان گفت: هر فرد با همه کارتهای بانکی که از آنها برای انجام تراکنشهای خرید استفاده میکند، میتواند این کار را انجام دهد و نیازی به کارت جدید یا افتتاح حساب جدید نیست.
وی افزود: هنگام خرید کالاهای دارای یارانه، مقدار مربوط به خریدار طبق روال قبل از حساب او و مابه التفاوت آن نیز از یارانه تخصیص داده شده کسر میشود.
محرمیان گفت: در زمان تسویه با واحدهای نانوایی هم تغییری نخواهیم داشت و در همان سیکلهای پایا که به صورت روزانه انجام میشود انجام خواهد شد.
وی در خصوص مواردی که ممکن است دسترسی شان ضعیف باشد افزود: هماهنگیهای لازم با وزارت ارتباطات باری تجهیز سریع به دستگاه کارتخوان انجام خواهد شد و تقویتهای لازم صورت خواهد گرفت.
معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی گفت: آمادگی لازم برای رفع اشکالات احتمالی و عملیاتی شدن طرح پس از انجام آزمایشی طرح در کل کشور وجود دارد.