خبرگزاری آریا- کارگاه بازآفرینی محور شهید دعوتی با همکاری دانشگاه سوره و شهرداری منطقه 10 تهران در موزه آثار طبیعی و حیات وحش هفت چنار برگزار شد.
در این کارگاه، 50 نفر از دانشجویان دانشگاه سوره اقدام به صورت اسکیس در قالب شیت A2 در راستای بازآفرینی بافت تاریخی، ارتقای کیفیت محیطی و ساماندهی حوزه کالبدی و عملکردی پرداخته و در پایان، طراحیهای خود را برای داوری به هیات کارشناسی متشکل از اساتید دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه و شهرداری تهران ارائه کردند.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از روابط عمومی شهرداری منطقه 10، "رضا شرفی" شهردار منطقه 10 با بیان اینکه تنها مسئله این منطقه، موضوع شهرسازی و معماری است، گفت: چندین بسته تشویقی را برای نوسازی بافت منطقه به ویژه برای محورهای قزوین و رنجبر طراحی کرده و برای تائید، به سازمان نوسازی ارائه کردهایم که میتواند زمینهساز توسعه و نوسازی باشد.
🔻وی با بیان اینکه شهر، کالبد انسانساز است تا مردم در کنار یکدیگر ارکان اجتماعی را شکل دهند، افزود: منطقه 10، هشت کیلومترمربع وسعت داشته و حدود 400 هزار نفر در آن زندگی میکنند که تراکم جمعیتی آن چهار برابر حد استاندارد و دو برابر میانگین تراکم در شهر تهران است.حدود 60 درصد پهنه این منطقه سکونتگاهها هستند و 24 درصد آن را معابر تشکیل میدهند. سرانه فضای سبز آن 2.7 درصد و سایر سرانههای خدماتی زیر یک درصد است. تنها نقطهای که دارای طرح گردشگری است، محور دعوتی است و کارگاه برگزار شده نیز در این باره است.
🔻شرفی با بیان اینکه 65 درصد بافت منطقه 10 فرسوده است، تصریح کرد: در سالهای گذشته شاهد نوسازی منطقه به صورت پلاک به پلاک نبودهایم و جداره های شهری فرسوده است. به همین خاطر، برخلاف تصورم در ابتدای تصدی مسئولیت، میگویم تنها مسئله شهرداری منطقه 10 موضوع شهرسازی و معماری است. متاسفانه برای نوسازی منطقه برنامهای وجود نداشته و تنها به تخصیص بودجه اکتفا میشده است.
وی با تاکید بر اینکه تلاش ما آن است که جدارههای فرسوده شهری را با بودجه اندک خود نوسازی کنیم، خاطرنشان کرد: ما از تمام ظرفیتهایمان در درون منطقه استفاده کردهایم. چندین بسته تشویقی را برای نوسازی بافت منطقه به ویژه برای محورهای قزوین و رنجبر طراحی کرده و برای تائید، به سازمان نوسازی ارائه کردهایم که میتواند زمینهساز توسعه و نوسازی باشد.وی با بیان اینکه شهرداری منطقه 10 نیاز کمک و یاری دستگاههای دیگر به ویژه دانشگاه است، گفت: انتظار ما از شما دانشجویان کمک علمی و فکری در قالب همین کارگاهها و ارائه راهکارها است. کارگاه امروز، آغاز یک همکاری است و انشاالله ادامهدار خواهد بود.
"نجمه دشتکی"،سرپرست دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه سوره با تشکر از مدیریت شهری برای برگزاری این کارگاه بیان کرد: ما همکاری خوبی را با شهرداری منطقه 10 آغاز کردهایم و در این راستا، بسیاری از دانشجویان عناوین پایاننامههای خود را براساس پروژهها و نیازهای شهری منطقه 10 انتخاب کردهاند.
وی با بیان اینکه بازدید از محور دعوتی و کارگاه اسکیس براساس نیاز شهرداری برگزار شده است، یادآور شد: امیدوارم همکاری میان شهرداری منطقه 10 و دانشگاه سوره ادامهدار بوده و گسترش یابد و بتوانیم در جهت علمی کردن مدیریت شهری و کمک به شهر گام برداریم.
🔻"نیما نیازمند" مدیر بافت و بناهای تاریخی شهر تهران هم در پایان این نشست عنوان کرد: معماری و شهرسازی ما نشانه هویت و فرهنگ ماست. متاسفانه شاهد وضعیت خوبی در حوزه معماری شهر نیستیم و در این چارچوب، یک نوع بیهویتی را در این عرصه مشاهده میکنیم.وی اینکه بافت و بناهای تاریخی امانتی در دست ماست، گفت: ما وظیفه داریم بافت و بناهای تاریخی برای آیندگان به یادگار بگذاریم و در این رابطه، مدیریت شهری به طور جدی اقداماتی برای حفظ آنها در قالب همکاری با مراکز علمی و پژوهشی دارد.