خبرگزاری آریا- بر اساس گزیده ای از گزارش محرمانه سازمان ملل که روز پنجشنبه 4 اوت توسط رویترز مشاهده شد، کره شمالی برای آزمایش هسته ای در شش ماهه اول سال جاری میلادی آماده شده است.
به گزارش سرویس بینالملل آریا به نقل از رویترز؛ناظران مستقل تحریمها به کمیته تحریمهای کره شمالی شورای امنیت سازمان ملل گفتند که «کار در سایت آزمایش هستهای بانگیری راه را برای آزمایشهای هستهای اضافی برای تولید سلاحهای هستهای هموار میکند».
ناظران نوشتند: "جمهوری دموکراتیک خلق کره به توسعه ظرفیت تولید مواد شکافت پذیر خود در یونگ بیون ادامه داده است."
نمایندگی پیونگ یانگ در سازمان ملل در نیویورک هنوز به درخواست اظهار نظر درباره گزارش این سازمان پاسخ نداده است.
ایالات متحده مدتهاست که هشدار داده است که کره شمالی آماده انجام هفتمین آزمایش هستهای است و میگوید در صورت انجام این آزمایش، مجدداً برای تحریمهای شدیدتر سازمان ملل فشار خواهد آورد.
ناظران سازمان ملل همچنین گفتند که بررسی ها نشان می دهد که پیونگ یانگ مسئول سرقت صدها میلیون دلار از دارایی های رمزگذاری شده در حداقل یک هک بزرگ است.ناظران پیش از این کره شمالی را به انجام حملات سایبری برای تامین مالی برنامه های هسته ای و موشکی خود متهم کرده بودند.
ناظران نوشتند که پیونگ یانگ به «سایر فعالیتهای سایبری متمرکز بر سرقت اطلاعات و روشهای سنتیتر برای به دست آوردن اطلاعات و مواد ارزشمند برای برنامههای ممنوعه کره شمالی، از جمله سلاحهای کشتار جمعی» ادامه میدهد.
شورای امنیت سازمان ملل متحد سالهاست که کره شمالی را از انجام آزمایشهای هستهای و پرتاب موشکهای بالستیک منع کرده است و طی سالها تحریمها را تشدید کرده است و تلاش میکند بودجه این برنامهها را قطع کند.
ناظران گفتند: «جمهوری دموکراتیک خلق کره در سایت آزمایش هستهای خود آمادهسازی کرد، اما بمب هستهای را آزمایش نکرد، این کشور در نیمه اول سال 2022 به برنامههای موشکی خود (که در سپتامبر 2021 آغاز شد) را تسریع بخشید.
آنها گفتند که کره شمالی 31 موشک را شلیک کرده است که ترکیبی از فناوری های هدایت و موشک های بالستیک است، از جمله شش آزمایش ICBM و دو موشک که به صراحت آن را سلاح های بالستیک توصیف کرده است.
ناظران افزودند که کره شمالی به واردات غیرقانونی نفت و صادرات زغال سنگ ادامه داده و از تحریم ها دور مانده است.
آنها خاطرنشان کردند که اگرچه ارزیابی دقیق دشوار است، "تقریباً هیچ شکی وجود ندارد که تحریم های سازمان ملل به طور ناخواسته بر وضعیت انسانی در آنجا تأثیر گذاشته است".