خبرگزاری آریا- اپرای عروسکی عاشورا؛ طی قریب به 15 سال اخیر هرسال به فراخور ایام ماه محرم و صفر اجرای عمومی خود را در داخل و خارج از کشور به صحنه برده است.
به گزارش خبرگزاری آریا، سرپرست گروه تئاتر عروسکی آران گفت: یکی از آثار ما که در تمام کشورهایی که به صحنه رفته است فوقالعاده مورد توجه قرار گرفته اپرای عاشورا است. اپرای عاشورا در فرانسه، ایتالیا و لهستان اجرا شدهاست. جالب این است که بعد از اجرا در لهستان؛ زمانی که بسیاری از کارشناسان در نشستهای تخصصی، علمی و هنری گروه نمایش عروسکی آران شرکت داشتند؛ تصورشان آن بود که این نوع اجرا -اجرای عروسکی تعزیه- همان تعزیه اصلی است. تصورشان آن بود که هنر اپرای عروسکی؛ 400 سال قدمت دارد. وقتی برای آنها توضیح دادم که این هنر در امتداد یک سنت400 ساله است، اما خودش هنری جوان است، پساز سالهای انقلاب پا به عرصه وجود گذاشته و پیشاز آن چنین هنری نداشتیم؛ بسیار بر تعجب و شگفتی آنها افزوده میشد.
غریب پور در ادامه افزود: بسیار این تصویر را دیدم که مخاطبانی که از اسلام، داستانها و وقایع اسلام خبری نداشتهاند بعد از دیدن این نمایش به پهنای صورت اشک میریختند؟! بههمین دلیل میگویم پساز اپرای عاشورا؛ تئوری اپرای ملی توسط گروه عروسکی آران شکل گرفت.
این هنرمند عرصه نمایش همچنین بیان داشت: ما قهرمانانی مانند رستم، سهراب، تهمینه، رودابه، زال و سیمرغ داریم. ما شیخ صنعان و دختر ترسا داریم. چرا باید فکر کنیم که چیزی نداریم. حرف و شعار من آن است که اعتمادبهنفس خود را نه با غرور کاذب؛ با غروری که بتواند ماحصلش آثار ارجمند باشد در حوزه فرهنگ و علم به جهان نشان دهیم. نشان دهیم همان ملتی هستیم که از 7000سال پیش تا به امروز تمدن و شهرسازی داشتیم. بههمین دلیل میخواهم بگویم نسل امروز کمی بیدار شوند؛ نگاه کنند؛ بخواهند و به هیچ وجه خود را منزوی نداند. به میدان بیاید و کار کنند. با عشق و با علم به اینکه نتیجه خواهد داد.