خبرگزاری آریا-دانشمندان پس از استخراج یک قطره خون، ساختار بخش هایی از ژنوم موجود در خون را رمزگشایی کردند.
به گزارش سرویس علمی آریا به نقل از تاس؛آنها از این اطلاعات برای آموزش شبکه عصبی مصنوعی استفاده کردند تا بتوانند ویژگی های متمایز در ساختار رشته های DNA را که وارد جریان خون سلول های سرطانی کبد می شوند، تشخیص دهند.
پزشکان و ریاضیدانان آمریکایی یک الگوریتم شبکه عصبی مصنوعی ایجاد کردهاند که امکان تشخیص دقیق سرطان کبد در یک بیمار را با تکههایی از مولکولهای DNA خاص موجود در نمونههای خون او فراهم میکند. این خبر روز جمعه، 19 نوامبر، توسط سرویس مطبوعاتی دانشگاه جانز هاپکینز (JHU) اعلام شد.
استادیار دانشگاه ایمی کیم اعلام کرد که در حال حاضر تنها یک پنجم بیماران پرخطر از نظر علائم سرطان کبد غربالگری می شوند و دلیل این امر در دسترس بودن محدود و کیفیت پایین آزمایشها است. رویکرد ما تعداد موارد شناسایی شده سرطان کبد را دو برابر خواهد کرد و کارایی تشخیص زودهنگام را افزایش می دهد.
توسعه سرطان و برخی بیماری های دیگر با تجمع تعداد زیادی پروتئین آسیب دیده، زنجیره DNA و مولکول های چربی در بدن انسان همراه است. این "ضایعات سلولی" اغلب مشکلات بزرگی را برای انسان ایجاد می کند و دانشمندان چندین سیستم تشخیصی ایجاد کرده اند که تومورها را با حضور قطعات DNA سلول های سرطانی در جریان خون بیماران تشخیص می دهد.
کیم و همکارانش یک سیستم آزمایشی جدید توسعه دادند که می تواند بخش زیادی از موارد سرطان کبد را بر اساس وجود قطعات DNA در خون بیماران تشخیص دهد. دانشمندان این روش را با تجزیه و تحلیل بیش از 700 نمونه خون از افراد سالم و سایر ناقلان سرطان کبد، به عنوان شایع ترین نوع سرطان کبد، ایجاد کردند.
دانشمندان ساختار بخشهایی از ژنوم موجود در یک قطره خون را رمزگشایی کردند و از این دادهها برای آموزش شبکهای از اعصاب مصنوعی استفاده کردند که قادر به تشخیص ویژگیهای متمایز در ساختار رشتههای DNA بودند که از کبد وارد جریان خون میشدند. سلول های سرطانی. دانشمندان عملکرد این سیستم هوش مصنوعی را روی 200 نمونه خون از بیماران مبتلا به سرطان کبد و برخی دیگر از بیماری های حاد کبدی آزمایش کردند.
این آزمایشها نشان داد که شبکه عصبی مصنوعی ایجاد شده توسط دانشمندان با دقت 98 درصد و احتمال 88 درصد در بین بیمارانی که مستعد ابتلا به HCC نیستند و همچنین با 80 درصد دقت و احتمال 85 درصد در چندین مورد پرخطر، ردپای وجود سرطان را شناسایی کرده است. به گفته دانشمندان، این بسیار بالاتر از شاخص های مشابه سیستم های تشخیصی فعلی است، که روشی را که آنها توسعه داده اند به ویژه برای استفاده در عمل پزشکی امیدوارکننده می کند.