خبرگزاری آریا- رابرت مالی مذاکره کننده ارشد آمریکایی در پی تحریم 10 مقام دیگر ایرانی از سوی وزارت خزانه داری کشورش، با تشریح این تحریمها گفت این تحریمها با هماهنکی متحدان بوده است.
به گزارش خبرگزاری آریا،رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران روز دوشنبه به وقت محلی در رشته توییتی گفت: امروز، آمریکا ده فرد و یک نهاد مرتبط با سرکوب بی رحمانه اعتراضات توسط رژیم ایران را تحریم کرد. این اقدامات هماهنگی نزدیک ما با شرکای انگلیسی و اتحادیه اروپا را برجسته میکند، آنها نیز امروز تحریمهایی را علیه اشخاص خاص ایرانی اعلام کردند. وی مدعی شد: اقدامات سوء حکومت ایران، کشورهای سراسر جهان را وادار میکند که به آن توجه کرده و علیه این حکومت اقدام کنند.
این مقام آمریکایی ادعا کرد: درمیان افراد تحریم شده امروز، سردار محمد نظر عظیمی و کوروش آسیابانی معاون وی قرار دارند. آنها با هم بر سرکوب خونین سپاه در استان کرمانشاه در غرب ایران، به ویژه در شهر جوانرود نظارت کردند.
رابرت مالی مدعی شد: در اواخر آبان، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به فرماندهی عظیمی و آسیابانی با گلوله های جنگی و با استفاده از مسلسل و تسلیحات سنگین به معترضان مسالمت آمیز جوانرود شلیک کرد.
نماینده ویژه آمریکا در امور ایران مدعی شد: سپاه پاسداران به خودروهایی که قصد تحویل کیسه های خون به مجروحان در بیمارستان های محلی را داشتند، شلیک کرد و از تحویل آنها جلوگیری کرد. شاهدان شخصاً آسیابانی را به این اقدامات مرتبط دانستهاند.
این مقام آمریکایی با بازنشر فضاسازی های برخی رسانه های آمریکایی ادعا کرد: اقدامات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در جوانرود بخشی از سرکوب گستردهتر در ماه نوامبر بود که بیش از 40 غیرنظامی کشته شدند. بر اساس ارقام ذکر شده توسط سازمان ملل، حکومت ایران در یک هفته ده ها شهروند خود را کشت.
رابرت مالی مدعی شد: شمار کشته شدگان در ایران تمام معترضانی را که جان سال به در برده اند اما دارای جراحت های دائمی از جمله کوری به دلیل شلیک به چشم در اعتراضات شده اند را نشان نمی دهد.
وی افزود: ما همچنین ناصر راشدی، معاون وزیر اطلاعات ایران را تحریم میکنیم. او همچنین با تکرار ادعاها مدعی شد وزارت اطلاعات ایران به طور مکرر با نقض حقوق بشر، برای سرکوب مخالفان از ضرب و شتم و سوء استفاده جنسی و همچنین نظارت، سانسور و اعترافات اجباری استفاده می کند.
این مقام آمریکایی با بیان اینکه نام راشدی به مافوق خود یعنی اسماعیل خطیب وزیر اطلاعات ایران در فهرست تحریم های آمریکا می پیوندد، با تشریح این تحریمهای علیه ایران گفت: ما از سوی دیگر پنج نفر از اعضای هیئت مدیره بنیاد تعاون سپاه (بنیاد تعاون سپاه) را به دلیل مشارکت در نقض حقوق بشر مردم ایران تحریم کردیم. بنیاد تعاون سپاه، مجموعهای است که توسط رهبری سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تأسیس شده و در سراسر اقتصاد ایران فعال است. این نهاد به عنوان صندوقی برای کارکنان و منافع تجاری سپاه عمل می کند و از شبه نظامیان وابسته به سپاه در سراسر منطقه حمایت می کند.
وی مدعی شد: اقدامات سوء حکومت ایران، کشورهای سراسر جهان را وادار میکند که به آن توجه کرده و علیه این حکومت اقدام کنند.
نماینده ویژه آمریکا در امور ایران با تکرار ادعاها اذعان کرد: تحریم های امروز ما با متحدان و شرکا از جمله انگلیس و اتحادیه اروپا هماهنگ شده است. همه متحدان آمریکا در محکومیت نقض حقوق بشر حکومت ایران، خشونت دولتی علیه زنان و سانسور اینترنتی متحد هستند.
مذاکرات با چین برای توقف خرید نفت ایران تشدید می شود
نماینده ارشد دولت بایدن در امور ایران گفت که فشار بر چین را برای توقف واردات نفت از ایران افزایش خواهد داد.
بلومبرگ نوشت: نماینده ارشد دولت بایدن در امور ایران گفت که فشار بر چین را برای توقف واردات نفت از ایران افزایش خواهد داد.
رابرت مالی، فرستاده ویژه آمریکا در امور ایران روز دوشنبه در مصاحبه با تلویزیون بلومبرگ گفت: «چین مقصد اصلی صادرات غیرقانونی ایران است» و مذاکرات برای منصرف کردن پکن از این خریدها «در حال شدت گرفتن است».
مالی گفت: «گام هایی را که به منظور توقف صادرات نفت ایران و بازداشتن کشورها از خرید آن باید برداریم را برخواهیم داشت.»
وی اضافه کرد: «ما هیچ یک از تحریم های خود علیه ایران و به ویژه در مورد فروش نفت را کاهش نداده ایم.»
بورل: برجام نمرده است
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تصریح کرد که توافق هستهای ایران «نمُرده»، اما پیشرفتی در مذاکرات احیای برجام نیز صورت نگرفته است.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تصریح کرد که توافق هسته ای ایران «نمُرده» اما پیشرفتی در مذاکرات احیای برجام نیز صورت نگرفته است.
جوسپ بورل این مطلب را دوشنبه شب در نشست با حضور نمایندگان رسانهها در بروکسل، پس از اجلاس شورای وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا مطرح کرد.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در پاسخ به سووالی مبنی بر اینکه آیا به نظر او هنوز امکان از سرگیری اجرای توافق هستهای ایران وجود دارد گفت که مذاکرات احیای برجام در یک وضعیت انتظار بهسر میبرد. گفتوگوها به تعبیر او «نمرده» اما پیشرفتی هم صورت نگرفته است. وی ادعا کرد که حوادث اخیر ایران، پیشرفت در گفتوگوها را دشوار کرده است.