خبرگزاری آریا- بیشتر گروههای بازار سهام در آخرین روز معاملات بورس در هفته نخست بهمن منفی بودند. کارشناسان بورسی، مقاومتهای تکنیکی سهام، برآورده نشدن انتظارات سهامداران از گزارشهای 9 ماهه برخی شرکتها، و ابهام درباره عرضه خودرو در بورس کالا را، از مهمترین دلایل روند کاهشی بازار میدانند.
به گزارش خبرگزاری آریا، بازار سهام معاملات هفتهای که گذشت را بر مدار نزولی سپری کرد، اینطور که اعداد نشان میدهد شاخص کل درهفته اول بهمن ریزش بیش از 40 هزار واحد را تجربه کرد، بطوریکه شاخص کل در اولین روز کاری بر روی عدد یک میلیون و 657 هزار واحد قرار داشت و در پنجمین روز کاری خود بر روی عدد یک میلیون و 611 واحد ایستاد.
نماگر اصلی بازار سهام در آخرین روز کاری نیز با کاهش 34 هزار و 91 واحدی تا سطح یک میلیون و 611 هزار و 962 واحد عقب نشینی کرد و در نهایت شاخص کل در مجموع 5 روز کاری با بازدهی منفی 4.5 درصدی به تعطیلات آخر هفته رفت.
امیر مقدم در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در خصوص وضعیت شاخص کل و پیش بینی بازار سهام در هفته آتی گفت: شاخص کل بورس بعد از یک رشد مناسب در ماههای اخیر در حال حاضر به سقف کانال خود رسیده است.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه در نماگر اصلی بازار سهام پرتاب کندلها از کف کانال خیلی قدرتمند بوده است احتمال میرود که این سقف کانال شکسته بشودو یا شاخص کل یک اصلاح موقت داشته باشد و بعد به سمت اهداف بالاتر و سقف تاریخی خود یعنی دو میلیون واحد حرکت کند.
ریزش کمتر شاخص هموزن نسبت به شاخص کل
اما وضعیت شاخص هم وزن بهتر از نماگر اصلی بازار بود و در این هفته بازدهی منفی 2.6 درصدی را تجربه کرد. این امر نشان دهنده آن است که شرکت های با اندازه کوچکتر شرایط بهتری نسبت به شاخص سازها و شرکتهای بزرگ داشتند.
مقدم در خصوص شاخص هموزن نیز اظهار داشت: شاخص هم وزن یک کانال نزولی دوساله را شکسته و قیمت با شتاب زیاد به سمت بالا حرکت کرده است.
وی تصریح کرد: در حال حاضر شاخص هموزن کانال صعودی را به سمت بالا شکسته شده در صورت تثبیت شاخص هم وزن میتواند تا سقف 600 هزار واحد رشد داشته باشد.
ارزش معاملات خرد بطور میانگین روزانه 9 هزار میلیارد تومان
ارزش معاملات خرد طی داد وستدهای هفتهای که گذشت به طور میانگین روزانه رقمی معادل 9 هزارمیلیارد تومان بوده است. بطوریکه در پنج روز کاری بازار سهام ارزش معاملات خرد روز شنبه 10 هزار و 100 میلیارد تومان، روز یکشنبه 9 هزار میلیارد تومان، روزدوشنبه 10 هزار میلیارد تومان، روز سه شنبه 7 هزار میلیارد تومان و روز چهارشنبه 9 هزار میلیارد تومان بوده است.
حامد ستاک در همین خصوص به خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: شرکتهای خودرو سازی و نمادهای شاخص ساز در این هفته حجم معاملات بالاتری داشتند و در برخی از روزها حجم معاملات عددی بیشتر از 10 هزار میلیارد تومان میشد که مفهوم آن وجود تقاضا برای عرضهها بوده است.
ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیق بازار نیز منفی
در این هفته ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیق بازار نیز منفی بود بطوریکه در 5 روز کاری تالار شیشهای شاهد خروج بیش از 3 هزار و 300 میلیارد تومان پول حقیقی از بازار بود. جزییات خروج پول حقیق از بازار سهام حکایت از آن داشت که روز شنبه 800 میلیارد تومان، روز یکشنبه 500 میلیارد تومان، روز دوشنبه 450 میلیارد تومان، روز سه شنبه 190 میلیارد تومان و روز چهارشنبه یک هزار و 400 میلیارد تومان پول حقیق از بازار خارج شده است.
اما واگرهای عرضه خودرو
دراین هفته بحث عرضه سکه در بورس و اینکه چه خودروهایی وارد بورس کالا شوند از مهمترین اخبار این هفته بازار سهام بود.
ستاک در این خصوص گفت: تصمیماتی که از سوی شورای رقابت در خصوص عرضه خودرو در بورس کالا اعلام شد این بازار را ریزشی کرد و همچنین عرضه سکه در بورس موضوع دیگری بود که بر تالار شیشهای اثر گذاشت.
لازم به ذکر است که گزارش 9 ماهه شرکتها در سامانه کدال منتشر شد که به گفته کارشناسان در صنایع بزرگ گزارشهای خوبی مشاهده نشده و همین امر موجب شده تا امر سهامداران با احساس و هیجان به صورت عجولانه در حال فرو سهام خود باشند.