خبرگزاری آریا-عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی از میزان ساماندهی جادههای روستایی کشور و اعتبارات اختصاص یافته به آن خبر داد.
به گزارش خبرگزاری آریا، عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی از میزان ساماندهی جادههای روستایی کشور و اعتبارات اختصاص یافته به این موضوع خبر داد.
آقای محمد سرگزی گفت: حدود 97 هزار روستا در کل کشور وجود دارد که 40 هزار روستا جمعیت بالای 20 خانوار دارند. در حال حاضر سیاست دولت ایجاد راههای روستایی، در روستاهای دارای 20 خانوار است.
وی افزود: تاکنون در 32 هزار روستا، راه روستایی ایجاد شده و 8 هزار روستا به مساحت 27 هزار کیلومتر نیازمند راه اندازی راه روستایی است. پیشبینی میشود با اعتباری که مجلس در دو سال اخیر اختصاص داده در بازه زمانی بین 5 تا 8 سال آینده این راههای روستایی ساخته شود.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در سال 1400 علاوه بر منابعی که دولت در لایحه برای ایجاد راه در نظر گرفته بود مجلس هم توانست در لایحه بودجهای را پیشبینی کند.
5 هزار میلیارد تومان برای راه روستایی اختصاصی داده شده است. ما قبل از انقلاب حدود 8 هزار و 200 کیلومتر راه روستایی داشتیم و از این مساحت فقط 200 کیلومتر آسفالت بود و 8 هزار کیلومتر به صورت خاکی بوده است، اما بعد از انقلاب تا به امروز میزان راههای روستایی از عدد 8 هزار و 200 کیلومتر به عددی نزدیک به 203 هزار کیلومتر افزایش پیدا کرد که 113 هزار کیلومتر آسفالت شده و حدود 90 هزار کیلومتر آن زیرسازی انجام شده و به صورت راه خاکی در اختیار مردم قرار گرفته است.
سرگزی با اشاره به افزایش منابع اعتباری ساخت راههای روستایی افزود: در سال 1401 مجلس یازدهم بودجه حدود 12 هزار میلیارد تومانی را تصویب کرد که نشان از رشد قابل توجه برای ساخت راههای روستایی است. پیش بینی شده سال آینده حداقل 20 درصدی میزان اعتبارات افزایش پیدا کند چراکه یکی از سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری توسعه راههای روستایی است و قطعاً در اسناد پایین دستی مثل قانون بودجه و قانون برنامه پنج سال هفتم هم اثر مستقیم خواهد گذاشت.