خبرگزاری آریا-کیسینجر توضیح داد: «چین در سالهای اخیر اعلام کرده است که لازم است در ایجاد نظم جهانی مشارکت داشته باشد. اکنون یک حرکت قابل توجه در این جهت انجام داده است.»
به گزارش خبرگزاری آریا،دیوید ایگاتیوس در مقاله ای در روزنامه واشنگتن پست نوشت: هنری کیسینجر باید حس دژاوو داشته باشد که چین را میانجی نزدیک شدن عربستان سعودی و ایران به هم می بیند. این دیپلماسی سه جانبه، شباهت زیادی به سیاست گشایش به روی چین در سال 1971 دارد که خود کیسینجر مجری آن بود.
کیسینجر طی مصاحبه ای این هفته به من گفت: «من توافق ایران و عربستان را تغییری اساسی در وضعیت استراتژیک خاورمیانه می دانم. سعودی ها اکنون امنیت خود را با بازی با آمریکا در برابر چین متعادل می کنند.» کیسینجر خاطرنشان کرد که به شیوهای قابل مقایسه، او و ریچارد نیکسون، رئیس جمهور وقت ایالات متحده، توانستند از تنشهای بین پکن و مسکو برای تعامل تاریخی خود با چین استفاده کنند.
تنش زدایی در خلیج فارس، در کوتاه مدت برای همه خوب است و اگر رئیس جمهور چین، شی جین پینگ می خواهد نقش مهار ایران و اطمینان بخشیدن به عربستان سعودی را بر عهده بگیرد، برای او آرزوی موفقیت می کنم. ایالات متحده از سال 1979 در تلاش است تا قوس انقلاب ایران را به سمت ثبات خم کند.
کیسینجر افزود: اما در درازمدت، ظهور پکن به عنوان یک میانجی گر «شرایط مرجعیت در دیپلماسی بینالمللی را تغییر میدهد». ایالات متحده دیگر قدرت ضروری و ناگزیر در منطقه به عنوان تنها کشوری که به اندازه کافی قوی یا منعطف برای میانجیگری قراردادهای صلح باشد، نیست. چین مدعی سهمی از این قدرت میانجی گری شده است.
کیسینجر توضیح داد: «چین در سالهای اخیر اعلام کرده است که لازم است در ایجاد نظم جهانی مشارکت داشته باشد. اکنون یک حرکت قابل توجه در این جهت انجام داده است.»
نقش رو به رشد چین، تصمیمات اسرائیل را نیز پیچیده می کند. رهبران اسرائیل حمله نظامی پیشگیرانه علیه ایران را آخرین راه حل می دانند، زیرا تهران هر چه بیشتر به تبدیل شدن به یک کشور دارای سلاح هسته ای نزدیک می شود. اما همانطور که کیسینجر اشاره می کند، «برای هرگونه فشار بر ایران اکنون باید منافع چین را در نظر گرفت.»
چینی ها فرصت طلب بوده اند. آنها از تلاشهای مجدانه( و اغلب با ناسپاسی مواجه شده) ایالات متحده برای تقویت عربستان سعودی و مقاومت در برابر جنگجویان نیابتی ایران در یمن، عراق و سوریه استفاده کردهاند. ایالات متحده راه نزدیک شدن ایران و سعودی را احداث کرد، اما چینی ها روبان افتتاح آن را قیچی کردند.
هنری کیسینجر: برای هرگونه فشار بر ایران اکنون باید منافع چین را در نظر گرفت
به گزارش یورونیوز،دیوید ایگاتیوس، تحلیلگر و ستوننویس روزنامه واشنگتن پست در مطلبی در این روزنامه نوشته است که «چگونه چین آغاز یک خاورمیانه چندقطبی را بشارت میدهد؟» او بعد هم به مصاحبهاش با هنری کیسینجر، وزیر امور خارجه اسبق آمریکا در این باره پرداخته است. به گفته کیسینجر «برای هرگونه فشار بر ایران اکنون باید منافع چین را در نظر گرفت.»
دیوید ایگاتیوس، تحلیلگر و ستوننویس روزنامه واشنگتن پست در مطلبی در این روزنامه نوشته است که «چگونه چین آغاز یک خاورمیانه چندقطبی را بشارت میدهد؟» او بعد هم به مصاحبهاش با هنری کیسینجر، وزیر امور خارجه اسبق آمریکا در این باره پرداخته است.
او نوشت که کسینجر طی مصاحبهای با او در هفته گذشته گفته است که چین به عنوان میانجی برای عربستان و ایران تغییری اساسی در وضعیت استراتژیک خاورمیانه است. او گفت: «سعودیها اکنون در حال متعادلکردن امنیت خود با بازی امریکا در برابر چین هستند.
کسینجر استدلال کرده است که ظهور پکن به عنوان صلحجو در درازمدت «شرایط مرجع را در دیپلماسی بینالمللی تغییر میدهد.» به گفته او ایالات متحده دیگر قدرت ضروری منطقه نیست.» به گفته او چین در سالهای اخیر اعلام کرده که باید در ایجادنظم جهانی مشارکت داشته باشد. اکنون یک حرکت قابل توجه در این جهت انجام داده است.
طبق این مطلب نقش رو به رشد چین، تصمیمات اسرائیل را هم پیچیده میکند. اما به گفته کیسینجر «برای هرگونه فشار بر ایران اکنون باید منافع چین را در نظر گرفت.»