خبرگزاری آریا-بر اساس گزارشی که پولیتیکو منتشر کرده، دولت جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده، دیگر از ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه یا تشدید تنش او نمی ترسد.
به گزارش سرویس بین الملل آریا ؛قبل از تصمیمگیری برای ارسال سلاحهایی مانند سامانههای جاولین، سامانههای موشکی بسیار متحرک یا تانکها به اوکراین، یک خط صریح بارها از سوی مقامات ارشد دولت تکرار شد: «ارسال این سلاحها به کییف میتواند از خط قرمز رئیسجمهور روسیه عبور کند». یا اظهار نظر می کردند که "پوتین ممکن است جنگ را تشدید کند و اوکراین، اروپا و ایالات متحده را در معرض خطر بیشتری قرار دهد."
در فوریه گذشته، سلست ویلاندر، بالاترین مقام وزارت دفاع در امور امنیت بینالملل، گفت که "کنترل تشدید تنش" بخشی از فرآیند تصمیمگیری این وزارتخانه هنگام ارزیابی سلاحهایی است که در هر بسته کمکی جدید به اوکراین ارسال شود.
اما همانطور که دیگران اشاره کرده اند، این نگرانی در هفته های اخیر کاهش یافته است که نمونه آن چراغ سبز رئیس جمهور جو بایدن برای اجازه دادن به خلبانان اوکراینی برای آموزش با هواپیماهای جنگنده F-16 ساخت آمریکا بود.
گزارش پولیتیکو میافزاید که ماهها پیش برای واشنگتن بسیار تحریکآمیز بود و اکنون به نظر میرسد که ارسال آن هواپیماهای جنگی به کییف از سوی کشورهای شریک فقط مسئله زمان است.
هنگامی که از تیم بایدن در مورد این موضوع پرسیدند، آنها به دو عامل اصلی در تصمیم گیری خود اشاره کردند. اولین مورد این است که به گفته یک مقام بلندپایه به نقل از پولیتیکو، «همیشه این نگرانی وجود دارد که پوتین دست به کار دیوانهواری بزند، اما چه کسی میگوید که او یک حمله سایبری گسترده به کشورهای غربی یا بمب هستهای روی اوکراین نخواهد انداخت؟ همه اینها فرضیه های بعید هستند، اما احتمال آن صفر نیست.»
جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی روز چهارشنبه به سیانان گفت: «ما نمیخواهیم تشدید جنگ فراتر از آنچه قبلاً بر مردم اوکراین و قاره اروپا تحمیل شده است، ببینیم».
عامل دوم، به گفته یکی دیگر از مقامات ارشد دولت، این است که موضوع ترس "همیشه در مقایسه با دیگران مبالغه شده است." به عبارت دیگر، ایالات متحده از ارسال پدافند هوایی و موشکی دوربرد به دلیل اقداماتی که روسیه ممکن است انجام دهد، تردید نکرد. مهمتر این است که آیا این سلاحها در آن لحظه ضروری بودهاند و آیا نیروهای اوکراینی میتوانند به استفاده از آنها در طول زمان ادامه دهند یا خیر.
جکی سالیوان، مشاور امنیت ملی در ماه می گفت: «رویکرد ما برای ارائه سلاح، مواد و آموزش به اوکراینیها متاثر از درگیری است. وی افزود که ممکن است اف-16 برای ضدحمله مورد نیاز نباشد، اما می تواند در نیروی آینده اوکراین مفید باشد. «اولین گام آشکار این است که آموزش را انجام دهیم و سپس با متحدان، شرکا و اوکراینی ها چگونگی برای تامین واقعی هواپیما تعیین کنیم."
یک مقام وزارت دفاع افزود که نیروهای کی یف بارها نشان داده اند که از تجهیزات تامین شده توسط ایالات متحده برای حمله به عمق خاک روسیه استفاده نخواهند کرد و این امر تحویل تسلیحات و فناوری پیشرفته به اوکراین را کم خطر می کند.
دولت احتمالاً این دو جنبه کلیدی را به عنوان افزایش فشار برای ارسال سامانه های موشکی تاکتیکی دوربرد ارتش در نظر خواهد گرفت.
قابل ذکر است که بریتانیا پیش از این نیز موشک های دوربرد به اوکراین ارسال کرده است. با این حال، پنتاگون هشدار داد که ایالات متحده هیچ سیستم دوربردی برای میدان دادن ندارد.