خبرگزاری آریا-طرح جدید اتحادیه اروپا در زمینه مقابله با تنهایی قرار است بر روند رو به افزایش فقدان «کنشهای متقابل معنادار اجتماعی» افراد نظارت کند.
به گزارش یورونیوز،بنا به گزارش جدیدی که به سفارش کمیسیون اروپا تهیه شده است دستکم یک نفر از هر 10 فرد ساکن در کشورهای عضو اتحادیه اروپا اغلب اوقات خود را در تنهایی سپری میکند.
برای تهیه این گزارش پژوهشی درباره تنهایی با مشارکت 25 هزار نفر صورت گرفت. حدود 13 درصد از ساکنان کشورهای عضو اتحادیه اروپا گفتهاند که خود را اغلب اوقات یا همیشه تنها حس میکنند.
هدف از طرح اتحادیه اروپا و تهیه این گزارش دستیابی به تصویری کلی از «همهگیری تنهایی» در پی قرنطینههای متعدد در جریان شیوع ویروس کرونا بود.
در گزارش کمیسیون اروپا آمده است که حس تنهایی در ایرلند بیشتر از کشورهای اروپایی دیگر رواج دارد. بر همین اساس حدود 20 درصد از ساکنان ایرلند گفتهاند که حس تنهایی میکنند.
در مقابل کمترین میزان حس تنهایی در کشورهای هلند، جمهوری چک، کرواسی و اتریش به ثبت رسیده است. در این کشورها کمتر از 10 درصد پاسخگویان از حس تنهایی خود سخن گفتهاند.
در این گزارش همچنین آمده است افرادی که اغلب اوقات یا همیشه احساس تنهایی میکنند 20 درصد بیشتر از دیگران احتمال دارد تا به علائم افسردگی دچار شوند.
در بخشی از گزارش آمده است: «تنهایی تنها یک موضوع خصوصی و شخصی نیست. تنهایی ممکن است انسجام اجتماعی را مختل کند و باید به عنوان یک معضل اجتماعی در نظر گرفته شود و با آن به همین عنوان برخورد شود.»
شرایط مطلوب اقتصادی و کمیت و کیفیت کنشهای متقابل اجتماعی در پیشگیری از تنهایی نقشی کلیدی دارند.
راههای جلوگیری از تنهایی چیست؟در گزارش کمیسیون اروپا آمده است که عوامل فرهنگی علاوه بر رویدادهایی که در زندگی شخصی افراد رخ میدهد نقش مهمی در تنهایی دارند.
در بخشی از این گزارش آمده است: «شرایط مطلوب اقتصادی و کمیت و کیفیت کنشهای متقابل اجتماعی در پیشگیری از تنهایی نقشی کلیدی دارند.»
از سوی دیگر افزایش استفاده از شبکههای اجتماعی با افزایش احساس تنهایی در ارتباط است. ارتباطهای مجازی «نزدیکی و کیفیت» کنشهای متقابل اجتماعی در دنیای واقعی را ندارند.
در بخش دیگری از کمیسیون اروپا تاکید شده که پیامدهای تنهایی براساس سن افراد متفاوت است و احساس تنهایی در سنهای بالاتر را نباید نادیده گرفت.
احساس تنهایی در میان افراد جوان اروپایی بیشتر از افراد سالمند است.
با این حال شماری از پژوهشها در سطح بینالمللی طی سالهای اخیر نشان داده بود که برخی کشورهای اروپایی مانند ایتالیا دارای بیشترین نرخ حس تنهایی در دوران پیری هستند.
یکی از چالشهای پیشرو برای مقابله با معضل تنهایی میتواند فشار اجتماعی و عدم آگاهی باشد. در گزارش کمیسیون اروپا آمده است که 57 درصد پاسخدهندگان از وجود روشها و سیاستهای مقابله با تنهایی آگاهی نداشتند.
برنامه یک میلیارد یورویی اتحادیه اروپا در زمینه بهداشت روانبه گزارش دویچه وله ،جنگ در اوکراین و همهگیری کرونا در سالهای اخیر چالشهای زیادی به همراه داشته است. اتحادیه اروپا در حال برنامهریزی برای یک طرح با بودجه 1.23 میلیارد یورویی در زمینه بهداشت روان بویژه جلوگیری از افسردگی و خودکشی است.
کمیسیون اتحادیه اروپا میخواهد اقدامات پیشگیرانه و درمان بیماریهای روانی را تقویت کند. مقامات بروکسل 20 طرح مختلف ارائه دادهاند که در آینده با مجموع 1.23 میلیارد یورو از بودجه اتحادیه اروپا تأمین میشود. بر اساس این اطلاعیه، یک طرح اروپایی برای جلوگیری از افسردگی و خودکشی برنامهریزی شده است.
پسزمینه این امر بحرانهای اخیر است که مقابله با چالشهای رو به رشد را برای مردم دشوار کرده است. اورزولا فون درلاین، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا از گامی مهم برای حمایت از آسیبپذیرترین افراد صحبت کرد. برای مثال، افرادی که از اوکراین فراری شدهاند، شامل این موارد میشود.
طبق گزارش کمیسیون اتحادیه اروپا، حدود 84 میلیون نفر در اتحادیه اروپا حتی پیش از همهگیری کرونا دچار مشکلات روانی بودهاند. به گفته او، از آن زمان وضعیت بدتر شده است. بر اساس برآوردهای این کمیسیون، اگر سلامت روان در اتحادیه اروپا بهبود نیابد، سالانه 600 میلیارد یورو هزینه خواهد شد.
"درد روانی را پنهان میکنیم"کمیسیون اتحادیه اروپا همچنین میخواهد برای مقابله با استرس و سایر مشکلات در محل کار، اقدامات بیشتری انجام دهد. همچنین قرار است در سال 2024 از ایجاد شبکه سلامت روان کودکان و نوجوانان حمایت شود.
استلا کیریاکیدس، کمیسر اتحادیه اروپا، گفت که برای بسیاری ار مردم هنوز صحبت در مورد مشکلاتی مانند افسردگی، اضطراب یا اختلالات در خوردن و درخواست کمک برایشان دشوار است.
او گفت که "برای ما آسان است که در مورد مشکلات جسمانی خود صحبت کنیم، اما درد روانی که اغلب احساس میکنیم را پنهان میکنیم؛ گویی این نشانهای از شکست شخصی است".