خبرگزاری آریا-روز یکشنبه، وزارت دفاع تایوان اعلام کرد که 28 هواپیمای جنگی چینی در نزدیکی ساحل جزیره مشاهده شده اند که بیشتر آنها از خط مرکزی که تنگه تایوان را تقسیم می کند، عبور کرده اند.
به گزارش سرویس بینالملل آریا؛ این وزارتخانه اعلام کرد که "بیست هواپیما روز یکشنبه در سراسر خط مرکزی که تایوان را از سرزمین اصلی چین جدا می کند و از جنوب شرقی و جنوب غربی وارد منطقه دفاع هوایی جزیره شده اند" مشاهده شد و افزود: "پکن در حال انجام مانورها و آموزش های دوربرد است. اوضاع را با هواپیماها و کشتی های گشتی زیر نظر دارد.»
پکن تایوان را بخشی از قلمرو خود میداند و قصد خود را برای بازپس گیری آن حتی با زور تأیید می کند.روابط بین پکن و تایپه در سال 2016 با روی کار آمدن تسای اینگ ون، که از استقلال جزیره حمایت می کند، بدتر شد.
پکن در سالهای اخیر فشار دیپلماتیک و نظامی بر تایوان را تشدید کرده است و سال گذشته پس از سفر نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به این جزیره، پروازهای هواپیماهای نظامی در مجاورت آن را بهطور قابل توجهی تشدید کرد.
از سوی دیگر، واشینگتن و متحدان غربی اش اخیرا تاکید خود را بر اهمیت تضمین "آزادی دریانوردی" در آب های منطقه افزایش داده اند و برای این منظور عبور و مرور شناورهای نیروی دریایی، با هدف تایید این که آنها در داخل آب های بین المللی هستند و در محدوده کنترل چین نیستند؛ از تنگه تایوان و دریای چین جنوبی را افزایش داده اند.