خبرگزاری آریا- سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: لاشه یک قلاده خرس قهوهای سه ساله با جنسیت ماده در باغهای کلنجه سی سخت در محدوده منطقه حفاظت شده دنا پیدا شد.
به گزارش خبرگزاری آریا در استان کهگیلویه و بویراحمد، عبدال دیانتی نسب اظهار داشت: غروب روز گذشته گزارش مردمی از پرسه یک قلاده خرس قهوه ای در اطراف باغات کلنجه سی سخت در باغهای انگور دریافت شد.
وی افزود: بلافاصله تیمی از کارشناسان حوزه محیط طبعی و محیط بانان مجرب به محل گزارش اعزام شدند و تا شب مشغول پایش منطقه مذکر بودند اما باتوجه به فرا رسیدن شب هیچ گونه آثاری از وجود خرس در محدوده مورد گزارش دریافت نشد.
سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: تیم اعزامی از صبح امروز پایش ها را در محدوده بیشتری آغاز کردند و متأسفانه ساعتی پیش خرس را درحالتی دیدند که تلف شده بود.
وی ادامه داد: در معاینه بالینی خرس، هیچ گونه آثاری از زخم و یا تلف شدن بر اثر گلوله مشخص نبود بنابراین برای مشخص شدن علت مرگ، طی هماهنگی که با دامپزشک صورت گرفت خیلی زود کالبد شکافی انجام شد.
دیانتی نسب عنوان داشت: دامپزشک پس از کالبد شکافی علت اولیه مرگ را عفونت بیان کرده است و وضعیت جسمانی خرس نشان می دهد بعلت عفونت شدید چندین روز است که تغذیه ای نداشته است و علت تلف شدنش عفونت شدید بوده است.
وی ابراز کرد: ضربه خوردگی های کوچکی نیز در بدن خرس مشاهده شده اما دامپزشک علت تلف شدن خرس را ناشی از عفونت شدید دانسته است.
بر اساس اظهارات مسئولان حفاظت محیط زیست استان خرس قهوه ای گونه شاخص جانوری کهگیلویه و بویراحمد است که قانونگذار برای شکار هر قلاده از آن 500 میلیون ریال جریمه حقوقی تعیین کرده است.
کمبود منابع تغذیهای به شدت زندگی این حیوان را تحت تأثیر قرار داده، بطوری که اگر زیستگاههای خرس قهوهای در معرض تخریب قرار گیرد این حیوان برای تهیه منابع تغذیه مجبور است به حوالی روستاها و محل زندگی انسانها نزدیک شود و این نزدیکی در بسیاری از مواقع منجر به مرگ خرس می شود.
هفت منطقه حفاظت شده دنا با وسعت 93 هزار و 660 هکتار، دنای شرقی با وسعت 28 هزار و 202 هکتار، خاییز سرخ با مساحت 33 هزار و 235 هکتار، خامین با وسعت 25 هزار 671 هکتار، دیل با 10 هزار و 381 هکتار، سولک با دو هزار 4287 هکتار و سیوک با 12 هزار 858 هکتار در استان وجود دارد.
در رأس آن ها پارک ملی و منطقه حفاظت شده دناست که با وسعتی معادل 93 هزار و 660 هکتار دارای 155 گونه جانوری پرنده، 24 گونه جانوری پستاندار، 20 گونه آبزی و 39 خزنده است.
منطقه حفاظت شده دنا یکی از غنی ترین مناطق زیستی از لحاظ تنوع گیاهی و جانوری در ایران و دنیاست که در سال 2010 میلادی از سوی سازمان یونسکو به عنوان اولین ذخیره گاه بعد از انقلاب، دهمین ذخیرگاه بیوسفری ایران و پانصد و پنجاهمین ذخیرهگاه دنیا به ثبت رسید.