خبرگزاري آريا-برخي منابع از سقوط شهر الرمادي مرکز استان الانبار عراق و تسلط داعش بر اين شهر خبر مي دهند.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري آريا، شبکه تلويزيوني الحدث از بمباران گسترده مواضع داعش در الرمادي خبر داد.اين شبکه همچنين از درگيري هاي شديد ميان نيروهاي امنيتي عراق با تروريست هاي داعش در دو منطقه بوذياب و بوريشه خبر داد.
همزمان گزارشهاي از درگيري شديد ميان نيروهاي عراقي و تروريستهاي داعش در اين منطقه حکايت دارد. (
متن کامل خبر) وزارت دفاع عراق اعلام کرد نيروهاي مسلح عراق به همراه نيروهاي بسيج مردمي و عشاير اين کشور خود را آماده نبرد سرنوشت ساز در استان الانبار مي کنند.
وزارت دفاع عراق افزود: کمک نيروي بسيج مردمي عراق به خواهران و برادران خود در استان الانبار نمونه اي از وحدت ملي و خنثي کردن طرح هاي تجزيه کشور است.
تروريست ها تمام نيروي خود را براي تصرف رمادي به کار گرفته اند استاندار الانبار ضمن غير قابل توجيه خواندن عقب نشيني نيروهاي ارتش گفت: بيشتر مناطق الرمادي اکنون در تصرف داعش قرار دارد.
صهيب الراوي، استاندار استان الانبار عراق در گفتگو با شبکه تلويزيوني الحدث درباره علت سقوط الرمادي به دست تروريست هاي مسلح داعش گفت:
ما به عنوان نماينده دولت از پنج ماه قبل با کساني که با دولت مرکزي و نيروهاي ائتلاف بين المللي و همچنين نيروهاي سياسي کشور ارتباط دارند تماس داشتيم تا حمايت بيشتري از آنها براي عشاير و نيروهاي امنيتي الانبار به دست آوريم اما حقيقت اين است که تلاش ما به نتيجه مطلوب نرسيد و به درخواست هاي ما در حد چالش هاي منطقه پاسخ داده نشد.
الراوي با تاکيد بر اينکه استان الانبار مدت يک سال و نيم است که درگير جنگ با داعش است، گفت: بسياري از مردان اين استان در جنگ کشته شده اند.
وي افزود: اتفاقي که امروز افتاد غير قابل قبول است، چرا که کساني که امروز عقب نشيني کردند نيروهاي ارتش و نيروهاي مبارزه با تروريسم بودند. اين نيروها همانند نيروهاي پليس محلي و عشاير در معرض حمله قرار نگرفتند اين در حالي است که دو روز قبل نيروهاي پليس و عشاير در معرض دهها حمله انتحاري واقع شدند.
استاندار الانبار تصريح کرد: ما نمي توانيم درباره اتفاق امروز توضيحي بدهيم و قطعا علت اين عقب نشيني را از دولت مرکزي و نيروهاي مشترک پيگيري خواهيم کرد. اين نيروها بدون کوچکترين تهديدي در شرق الرمادي عقب نشيني نمودند.
صهيب الراوي خاطر نشان کرد: آنچه امروز در شرق الرمادي اتفاق افتاد سناريويي شبيه اتفاق موصل بود.
مجري الحدث گفت: طي ماه هاي گذشته اتهاماتي در درگيري هاي الانبار وارد شده مبني بر اينکه کساني در ائتلاف شيعه و با هماهنگي ايران با ارسال شبه نظاميان مردمي و مشارکت در درگيري هاي الانبار در پي فشار آوردن بر دولت حيدر العبادي هستند. آيا اين اتهامات امروز به اثبات رسيده است؟
الراوي در پاسخ گفت: امروز شوراي استان، تصميمي گرفته است و از نخست وزير خواسته اند که فوري وارد عمل شود تا اين استان را نجات دهند و در اين باره از نيروهاي مردمي و از نيروهاي ائتلاف بين المللي به طور رسمي کمک بگيرند و همچنين از کشورهاي عربي نيز بخواهد که به ياري استان الانبار بشتابند چرا که استان الانبار اکنون در معرض تجاوز بي امان و تازه اي قرار گرفته است که عراق تا کنون شاهد چنين تجاوزي نبوده است.
وي گفت: تروريست ها تمام قواي خود را براي تصرف شهر الرمادي به کار برده اند.
الراوي افزود: شوراي استان به عنوان نماينده قانوني از حيدر العبادي خواسته است که از نيروهاي مردمي براي آزاد سازي الرمادي کمک بگيرد.
مجري الحدث پرسيد: اوضاع ميداني الرمادي اکنون چگونه است و آيا اين شهر به طور کامل به تصرف داعش در آمده است؟
استاندار الانبار در پاسخ اظهار داشت: شرق الرمادي و منطقه الجويبه به «ضم جيم و فتح واو» تحت سيطره نيروهاي امنيتي عراق قرار دارد. در برخي از مناطق در حومه الرمادي درگيري وجود دارد اما بيشتر مناطق الرمادي و مرکز اين شهر اکنون تحت سيطره تروريست ها قرار دارد.
وي افزود: با اين حال شهروندان اين استان اصرار زيادي دارند که اشغال الرمادي زياد طول نخواهد کشيد. آنها اراده و روحيه خود را از دست نداده اند و به کمک خداوند با فراهم شدن امکانات مرکز استان الانبار به زودي آزاد خواهد شد.
الراوي تصريح کرد: الرمادي براي ما شهر مقدسي است و امکان ندارد که ما اين شهر را تنها بگذاريم حتي اگر در بدترين شرايط قرار بگيريم. الرمادي با همت شهروندان و با کمک نيروهاي امنيتي به زودي باز پس گرفته مي شود.
مجري الحدث با اشاره به درخواست حيدر العبادي از شبه نظاميان بسيج مردمي براي باز پس گيري الانبار از دست داعش گفت: اطلاع شما در خصوص حرکت اين شبه نظاميان به طرف الانبار چيست؟
استاندار الانبار گفت: بسيج مردمي امروز يک سازمان رسمي است و همانند هر يک از نيروهاي امنيتي با نخست وزير همکاري مي کنند اما در مورد حرکت اين نيروها به سوي الانبار و زمان آن تا کنون چيزي به ما اعلام نشده است اما نشانه هايي مبني بر دستور نخست وزير به همه نيروهاي امنيتي از جمله نيروهاي بسيج مردمي براي آمادگي عمليات آزاد سازي الانبار وجود دارد که به زودي آغاز خواهد شد.
مجري الحدث پرسيد: علت عقب نشيني فرماندهان نظامي لشکر هشتم و تسليم آن به داعش در الرمادي چه مي تواند باشد؟
الراوي گفت: همانگونه که گفتم عقب نشيني نيروهاي ارتش غير قابل توجيه است. آنها در ابتدا از غرب الرمادي عقب نشيني کردند تا دوباره پس از دريافت تجهيزات نظامي خود را براي تصرف شهر آماده کنند اما ما معتقديم عقب نشيني بدين گونه غير قابل توجيه است.
تهاجم همزمان داعش به الرمادي و تدمر هدفمند است يک استاد دانشگاه گفت تهاجم همزمان گروه تروريستي داعش به الرمادي و تدمر هدفمند است.
داويد ريگوله، پژوهشگر و کارشناس مسائل خاورميانه در گفتگو با شبکه تلويزيوني فرانس بيست و چهار درباره تلاش گروه تروريستي داعش براي کنترل شهر تاريخي تدمر در سوريه گفت به نظر من نبايد تهاجم به تدمر را از تهاجم به الردمادي در عراق جدا از هم دانست. تدمر اهميتي راهبردي در پيشبرد عمليات نظامي داعش دارد. اين شهر به صحراي بزرگ سوريه ختم مي شود که به استان الانبار عراق چسبيده است. بنابراين تصرف تدمر به معناي گذشتن از اين مانع و متصل کردن اين منطقه به منطقه الانبار عراق است. ما در اين صورت با چيزي به اسم «سيراق» روبرو خواهيم بوديم. يعني مرزي ميان عراق و سوريه در اين حوزه ديگر وجود نخواهد داشت. پس مي بينيم تدمر اهميتي راهبردي براي داعش دارد.
اين کارشناس در ادامه افزود ظاهراً تلاش اين گروه براي ورود به تدمر از طريق شمال ناکام مانده است. احتمالاً اگر داعش تدمر را بگيرد، برروي غارت اين مکان ارزشمند تاريخي مانور تبليغاتي خواهد داد. اما باز مي خواهم يادآور شود براي داعش اهميت تدمر فراتر از جنبه فرهنگي و نمادين آن است. اين گروه با گذشتن از اين مانع مي تواند دو منطقه بياباني عراق و سوريه را به هم وصل کند.
درخواست کمک عراق از شبه نظاميان شيعي تحت حمايت ايران سي ان ان اعلام کرد: عراق از شبه نظاميان شيعي تحت حمايت ايران درخواست کمک کرده است.
شبکه ي تلويزيوني سي ان ان اعلام کرد:داعش در اقدامي که ضربه اي مهم به ثبات عراق محسوب مي شود ، اکنون کنترل شهر الرمادي را در دست گرفت.
شهردار الرمادي تائيد کرد که آخرين نيروهاي امنيتي عراق ازيک پايگاه نظامي در اين شهر خارج شدند.
شهردار الرمادي گفت شبه نظاميان از تک تيراندازها و چندين بمب گذاري خودرو، استفاده کردند تا دراين شهر پيشروي کنند. اين اقدامات باعث شد تا بسياري از نيروهاي امنيتي عراق عقب نشيني کنند. الرمادي يکي از آخرين شهرهاي استان انبار عراق است که دولت عراق درکنترل خود داشت.
سي ان ان پس از اين مقدمه با ميچل پراترو خبرنگار مستقر در منطقه گفتگو کرد.
ميچل پراترو گفت:رمادي تحت کنترل دولت اسلامي قرار دارد. نيروهاي دولتي عراق به طور کامل اين شهر را ترک کردند . اين نيروها چيزي بين پنجاه تا يکصد خودروي زرهي آمريکايي را که در اختيارشان قرار گرفته بود رها کردند و رفتند. هم اکنون مرکز عملياتي انبار که مرکز فرماندهي و کنترل دولت عراق بود به طور کامل در کنترل داعش قرار دارد. ما گزارش هايي درباره ي اعدام هاي گسترده در سراسر اين شهر دريافت کرديم. همچنين به نظر مي رسد که دو مرکز جمعيتي ديگر در استان انبار نيز در آستانه ي سقوط قرار دارند. هم اکنون در غرب
مجري گفت:عراق از نيروي شبه نظامي شيعه که تحت حمايت ايران قرار دارد درخواست کمک کرده است.آيا اين گونه خواهد شد چون عراق آن نيروي زميني و عزم لازم براي بيرون راندن داعش از الرمادي را ندارد؟
اين خبرنگار در پاسخ گفت:بله ، در اين مرحله آنها مي خواهند به شبه نظاميان شيعي مورد حمايت ايران اجازه دهند که بجنگند چون در عمل چيزي از ارتش عراق در غرب عراق باقي نمانده است. امروز در تاريخ ارتش عراق يک فاجعه رخ داد. سقوط الرمادي را شايد بتوان با سقوط موصل در تابستان گذشته مقايسه کرد.
سقوط الرمادي شکست بزرگ العبادي است خبرنگار شبکه فرانس24 در بغداد سقوط الرمادي را شکستي بزرگ براي دولت عراق توصيف کرد.
«آن سوفي لوموف» درباره سقوط الرمادي عراق توضيح داد گروه دولت اسلامي پنج شنبه شب به فرمانداري الرمادي حمله کرد و پس از آن اکثر نيروهاي عراقي به سمت مقر عمليات نظامي نيروهاي امنيتي حرکت کردند تا از آن محافظت کنند. اما شب گذشته اين مقر نيز بدست گروه تروريستي داعش افتاد. چندين منبع امنيتي اين خبر را تاييد کرده اند. بايد يادآور شد اعزام نيروهاي کمکي با موانع زيادي روبرو است. نيروهاي جهادي از همان روز پنجشنبه کنترل اصلي ترين جاده تدارکاتي الرمادي را در دست گرفتند و مانع از کمک نيروهاي امنيتي به سربازان عراقي شدند.
اين خبرنگار گفت: سقوط الرمادي فاجعه اي براي دولت عراق است. تقريباً يکسال قبل و در نهم ژوئن گذشته موصل سقوط کرد. امروز نيز صحبت از سقوط يکي از بزرگترين مراکز استاني است. الرمادي مرکز يکي از بزرگترين استان هاي عراق است که با عربستان، اردن و سوريه مرز مشترک دارد. الانبار منطقه اي راهبردي و بسيار بياباني است که به سازمان دولت اسلامي اجازه مي دهد تا به بغداد نزديکتر شود و به خصوص مواضع خود را در فلوجه تقويت کند. يعني همان شهري که ارتش عراق در پي آزادسازي آن است. بنابراين سقوط الرمادي شکستي بزرگ براي حيدرالعبادي، نخست وزير عراق محسوب مي شود که وعده داده بود الرمادي را از دست سازمان دولت اسلامي آزاد مي کند.
هلاکت فرمانده داعش در بخش الکرمه عراق فرمانده داعش در بخش الکرمه عراق در حمله موشکي به هلاکت رسيد.
شبکه تلويزيوني العالم اعلام کرد: نيروهاي اطلاعات ارتش عراق از کشته شدن فواز دحام الشمري فرمانده نظامي بخش الکرمه داعش بر اثر اصابت موشک به پناهگاه وي در شرق فلوجه خبر داد.
قطع راه امداد رساني به داعش شبکه تلويزيوني العالم نيز به نقل از نيروهاي مبارزه با تروريسم عراق گزارش داد: جاده بيجي، الصينيه به تصرف نيروهاي عراقي در آمد و بدين طريق امکان امداد رساني به تروريست هاي مسلح داعش از بين رفت.
نيروهاي اطلاعات ارتش عراق از کشته شدن فواز دحام الشمري فرمانده نظامي بخش الکرمه داعش بر اثر اصابت موشک به پناهگاه وي در شرق فلوجه خبر دادند.