خبرگزاري آريا-صدور قطعنامه شوراي امنيت در تاييد توافق هسته اي ايران خشم مخالفان را در کنگره برانگيخته است.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري آريا به نقل از شبکه تلويزيوني سي ان ان، اليس لابوت خبرنگار اين شبکه در واشنگتن در گزارشي درباره قطعنامه شوراي امنيت در تاييد توافقنامه هسته اي ايران گفت اشتون کارتر وزير دفاع آمريکا براي اطمينان دادن به متحد اصلي خود در خاورميانه يعني اسرائيل درباره توافقنامه هسته اي ايران، به اسرائيل سفر کرده است. اسرائيل مي گويد ايران از حزب الله به عنوان گروه تروريستي تحت فرمان خود براي حمله به شهرهاي اسرائيل حمايت مي کند. اسرائيل معتقد است با برداشته شدن تحريمها و رسيدن ميلياردها دلار پول به دست ايران، حمايت تهران از حزب الله نيز بيشتر مي شود. اشتون کارتر گفته است آمريکا اجازه نمي دهد چنين اتفاقي بيفتد. پس از آنکه در شوراي امنيت سازمان ملل متحد قطعنامه اي براي لغو تحريمها عليه ايران از جمله تحريم تسليحات متعارف و موشکهاي بالستيک تصويب شد، کار اوباما براي راضي کردن کنگره براي تاييد توافقنامه هسته اي با ايران دشوارتر شد. حتي برخي قانونگذاران دموکرات از راي گيري در شوراي امنيت پيش از آنکه کنگره فرصت بحث و بررسي توافقنامه را داشته باشد، خشمگين هستند.
بن کاردين از اعضاي ارشد دموکرات سنا گفت به نظر من آنها مي بايست پس از دوره شصت روزه براي مرور توافقنامه در کنگره به شوراي امنيت مي رفتند. اين کار آنها نتيجه اي در بر ندارد.
البته اوباما اين نگراني را کم اهميت نشان داد و گفت اجماع گسترده بين المللي در اين خصوص وجود دارد و به نظر من کنگره به اين اجماع گسترده بين المللي توجه خواهد کرد.
جمهوريخواهان مي گويند رئيس جمهور بايد فشار مي آورد تا اين راي گيري به تعويق مي افتاد. او نيز پاسخ داد بقيه کشورهاي امضا کننده قرارداد هيچ تعهد و الزامي به کنگره آمريکا ندارند و نمي خواستند منتظر بمانند. بر اين اساس توافقنامه تا نود روز ديگر اجرايي مي شود که البته پس از دوره شصت روزه بررسي اين توافقنامه در کنگره است.
خشم تام کاتن از اقدام اوباماتام کاتن: اقدام اوباما در مراجعه به سازمان ملل قبل از کنگره نااميد کننده بود
پايگاه اينترنتي سناي آمريکا گزارش داد تام کاتن سناتور جمهوري خواه ايالت آرکانزاس در بيانيه اي اقدام باراک اوباما رئيس جمهور آمريکا را براي جلب موافقت سازمان ملل در خصوص توافق هسته اي ايران قبل از کنگره نااميد کننده خواند.
کاتن در بيانيه اي بعد از تصويب توافق هسته اي ايران در شوراي امنيت اعلام کرد:« اين نااميد کننده است که رئيس جمهور قبل از شنيدن اظهارات نمايندگان مردم در کنگره، براي تصويب توافق خطرناکش با ايران به سازمان ملل متحد مراجعه کرده است. اين اقدام روند قانوني و قانون بازبيني کنگره بر توافق ايران را که وي امضا کرده است، تضعيف مي کند. اين توافق راه را براي دستيابي يک رژيم غيرقانوني، افراطي ضد آمريکايي که دستش به خون صدها سرباز ما آغشته است به توانمندي سلاح هسته اي هموار مي سازد. من اطمينان دارم مردم آمريکا اين توافق را نمي پذيرند و کنگره نيز آن را رد مي کند.»
بررسي توافق ايران بدون توجه به نظر سازمان مللسناتور کورنين گفت: توافق ايران را بدون توجه به نظر سازمان ملل بررسي مي کنيم.
تارنماي سناي آمريکا گزارش داد سناتور جان کورنين جمهوري خواه از ايالت تگزاس در بيانيه اي تصويب توافق ايران را در شوراي امنيت قبل از بررسي هاي کنگره توهين به مردم آمريکا توصيف کرد.
کورنين در بيانيه اي اعلام کرد:«تصميم باراک اوباما رئيس جمهور آمريکا براي تلاش در جهت جلب موافقت شوراي امنيت سازمان ملل متحد در خصوص توافق هسته اي ايران قبل از کنگره ، توهيني به مردم آمريکاست. اين دولت بيشتر به فکر اجراي فوري اين توافق به جاي بررسي دقيق آن است. کنگره بدون درنظر گرفتن آنچه در سازمان ملل متحد روي داده است، به دقت اين توافق را بررسي مي کند و اگر اين توافق امنيت آمريکا را به خطر بياندازد و راه را براي يک ايران مجهز به سلاح هسته اي بگشايد، عليه آن راي مي دهد.»
نگراني اد رويس از برداشته شدن محدوديت هاي موشکي ايران رئيس کميته روابط خارجي آمريکا در بيانيه اي مشترک با عضو ارشد اين کميته گفت:ما از برداشته شدن محدوديت هاي موشکي ايران بسيار نگران هستيم.
به گزارش پايگاه اينترنتي مجلس نمايندگان ،اد رويس رئيس کميته روابط خارجي مجلس نمايندگان و اليوت انجل عضو ارشد اين کميته در بيانيه مشترک گفتند:ما مايوس شديم از اين که شوراي امنيت سازمان ملل متحد قبل از آن که کنگره بتواند اين توافق را کاملا مورد بازبيني قرار دهد و در اين زمينه اقدام کند، قطعنامه اي را در اين زمينه تصويب کرد. ما همچنين بسيار نگران هستيم که اين قطعنامه محدوديت هاي هشت ساله اعمال شده بر موشک هاي باستيک ايران و محدوديت هاي اعمال شده پنج ساله بر سلاح هاي متعارف را برمي دارد.کنگره بدون توجه به اين اقدام به ايفاي نقش خود ادامه خواهد داد.
تور سه سناتور آمريکايي عليه توافق هسته اي ايرانليندزي گراهام و دو تن از هم قطارانش، تور «نه به کلاهک هسته اي ايران» را به راه انداختند.
به گزارش سايت بلومبرگ، بيش از ده سال است که سناتورها ليندزي گراهام از کاروليناي جنوبي، جان مک کين از آريزونا و جوزف ليبرمن از کنتيکت، از عراق تا افغانستان و از آلمان تا بوتان، همراه هم سفر مي کنند تا به سياست خارجي آمريکا شکل دهند. آنها روز دوشنبه يک بار ديگر -اين بار براي مخالفت با معامله اوباما با ايران- باهم جمع شدند.
گراهام مخالفت شديد خود را با معامله هسته اي که هفته گذشته در وين حاصل شد، ابراز کرد و گفت: «من از عمق جان باور دارم که ايران به دنبال سلاح هسته اي است و آنها اگر کسي مانعشان نشود، آن را به دست خواهند آورد. آخرين خط دفاع براي محافظت از آمريکا و جهان، کنگره و اختيارات رئيس جمهور بعدي آمريکا است.»
او اين صحبت ها را در باشگاهي در منهتن مطرح کرد. هدف از تور گراهام که شصت روز طول خواهد کشيد، درخواست از اعضاي کنگره براي راي دادن عليه «معامله بد» رئيس جمهور است که او آن را «ناکارآمد» مي خواند.
او در اين تور به مينه سوتا، ماساچوست، اينديانا، کلرادو، فلوريدا، پنسيلوانيا و نوادا سفر مي کند. گراهام تاکيد دارد که خواهان جنگ نيست اما اعتقاد دارد امکان شکل گيري معامله اي بهتر با ايران وجود دارد. وي با اشاره به سالروز پايان جنگ جهاني دوم، معامله اوباما را خطري براي اسرائيل تصوير کرد و گفت «ما مردم آمريکا، اجازه نخواهيم داد اسرائيل تنها بماند.»
گراهام در يکي از مصاحبه هاي اخير خود گفت: «آيا فکر مي کنيد اگر رونالد ريگان رئيس جمهور آمريکا بود، اين چهار گروگان هنوز در ايران بودند؟»
ليبرمن و مک کين نيز که از حاميان جدي اسرائيل هستند، خواستار راي منفي کنگره به اين معامله هستند و آن تهديدي براي ارزش هاي آمريکا مي خوانند.
مبارزه با توافقنامه هسته اي ايرانجو پيتس عضو مجلس نمايندگان آمريکا قول داد با توافقنامه هسته اي ايران مبارزه کند.
پايگاه اينترنتي لانکستر آنلاين گزارش داد جو پيتس از اعضاي مجلس نمايندگان آمريکا در اظهاراتي درباره ايران قول داد در حمايت از اسرائيل با توافقنامه هسته اي ايران مبارزه کند.
لانکستر آنلاين نوشت جو پيتس عضو جمهوري خواه مجلس نمايندگان آمريکا در سخناني براي حدود سيصد و پنجاه نفر از کساني که در تجمعي در حمايت از اسرائيل در ناحيه لانکستر شرکت کرده بودند گفت اين توافقنامه براي امنيت ما و امنيت اسرائيل مخرب خواهد بود.
او که نماينده بيشتر ناحيه لانکستر و بخشهايي از نواحي برکس و چستر است ، پس از اظهارات ديويد هازوني عضو گروه حاميان طرح اسرائيل و سارون سايدمن سرکنسول اسرائيل در منطقه ميدآتلانتيک ، سخنراني کرد.
اين سه نفر همگي تاکيد کردند اين توافقنامه رژيم اسلامگراي ايران را تقويت خواهد کرد، منطقه خاورميانه را بي ثبات خواهد کرد و جهان را به ويژه براي اسرائيل و آمريکا خطرناکتر خواهد کرد.
پيتس گفت ما در سرازيري و پرتگاه جهاني هستيم که براي هميشه تغيير کرده است.
همانطور که پيتس به جمعيت شرکت کننده يادآوري کرد، کنگره شصت روز براي بازنگري در توافقنامه فرصت دارد و مي تواند قطعنامه اي در رد اين توافقنامه صادر کند.
البته براي اينکه رئيس جمهور نتواند اين قطعنامه را وتو کند به راي موافق دو سوم از قانونگذاران نياز دارد.
پيتس گفت دستيابي به دو سوم آرا دشوار است. مردم آمريکا بايد در اين بحث مشارکت جدي داشته باشند.
آنها مي توانند با اراده خود کوه را هم جابجا کنند. او تاکيد کرد اين توافق فاجعه آميز است. سازمان دهندگان اين تجمع از اينکه دموکراتها در آن شرکت نکرده بودند ، دلسرد شده بودند.
هازوني در اين تجمع گفت اين توافقنامه بد نيست بلکه فاجعه آميز است.
اين توافقنامه يکصد و پنجاه ميليارد دلار به ايران پول نقد مي دهد و تحريمهاي تسليحاتي ايران را لغو مي کند که در نتيجه آن رقابت تسليحاتي در منطقه به راه خواهد افتاد. همچنين اين توافقنامه به ايران اجازه مي دهد زيرساختهاي برنامه هسته اي خود را حفظ کند.
هازوني افزود پروتکل بازرسيها کافي نيست و مکانيسم براي برقراري مجدد تحريمها بستگي به سياستمداراني دارد که اين توافقنامه را تنظيم کرده اند. اگر آنها به توافق نرسند، موضوع به کميسيوني ارجاع داده مي شود که در آن ايران يک کرسي دارد.
سايدمن هم خاطرنشان کرد آيت الله خامنه اي رهبر معظم ايران در اظهاراتي تلويزيوني گفت اين توافقنامه تغييري در سياست ايران در برابر استکبار آمريکا نخواهد داد و اين توافقنامه تغيير در حمايت ايران از حزب الله، گروههاي فلسطيني و رژيم سوريه نخواهد داد.
سايدمن گفت ايرانيها حتي تلاش نمي کنند اين واقعيت را پنهان کنند که قصد دارند همچنان ماشين تروريسم خود را با پولي که از توافقنامه به دست مي آورند، حمايت مالي و تسليحاتي کنند.
سايدمن در ادامه حرفهاي نتانياهو نخست وزير اسرائيل را که توافقنامه را اشتباهي تاريخي خوانده بود تکرار کرد.
ديل گربر از ديگر سخنرانان اين تجمع گفت اوباما بارها به ما دروغ گفته است بنابراين دليلي ندارد به او اعتماد کنيم.
پيتس هم گفت هر کاري از دستش برآيد براي مقابله با توافقنامه انجام خواهد داد.
هزينه 1/7 ميليون دلاري آيپک براي لابي در کنگرهآيپک 1/7 ميليون دلار براي لابي در کنگره برضد توافق ايران هزينه کرده است.
روزنامه واشنگتن پست نوشت: کميته امور عمومي آمريکا و اسرائيل - آيپک - در شش ماه نخست امسال مبلغ بي سابقه 1/67 ميليون دلار براي لابي در کنگره آمريکا برضد توافق هسته اي ايران که اين گروه به شدت با آن مخالف است، هزينه کرده است.
اين روزنامه آمريکايي در پايگاه اينترنتي خود و در گزارشي به قلم کاترين هو افزود: کنگره 60 روز فرصت دارد تا اين توافق را مورد بازنگري قرار دهد. اوايل اين ماه آمريکا و پنج قدرت ديگر جهان براي محدود کردن بلندپروازي هاي هسته اي ايران در ازاي لغو تحريمهاي اقتصادي بين المللي با اين کشور به توافق دست يافتند. مدت زمان بررسي اين توافق در کنگره از روز دوشنبه و پس از آنکه دولت اسناد لازم را در اختيار کنگره قرار داد، آغاز شد.
جمهوريخواهان به شدت از اين توافق انتقاد مي کنند و بسياري از دموکراتها هم دراين مورد ابراز نگراني و تصريح کرده اند آمادگي حمايت از آن را ندارند. مبلغ 1/67 ميليون دلاري که آيپک در مدت شش ماه براي لابي برضد توافق هسته اي ايران هزينه کرده دستکم در 16 سال گذشته بي سابقه است.
آيپک همواره در واشنگتن به لابي و اعمال فشار مي پردازد و دست کم در چند سال اخير سالانه 2 ميليون دلار براي اين کار هزينه مي کند. اما هزينه هاي اين گروه در سال 2015 به گونه اي است که خيلي از اين رقم بيشتر خواهد شد.
دفاع کري و مونيز از برجام در کنگرهوزراي خارجه و انرژي آمريکا روز پنجشنبه در مجلس نمايندگان اين کشور از برجام دفاع مي کنند.
وزير امور خارجه آمريکا و وزير انرژي اين کشور با حضور در ميان اعضاي دموکرات مجلس نمايندگان درباره توافق هسته اي با ايران گفتگو خواهند کرد .
پايگاه اينترنتي www.politico.com علام کرد : نانسي پِلوسي، رهبر اقليت ها در مجلس نمايندگان آمريکا از جان کري، وزير خارجه و اِرنِست مونيز، وزير انرژي اين کشور دعوت کرده است تا در روز پنجشنبه در ميان اعضاي دموکرات مجلس نمايندگان حاضر شده و در اين جلسه که قرار است تنها با حضور اعضا برگزار شود، به صحبت در خصوص توافق هسته اي ايران بپردازند.
بنابراين گزارش، پلوسي پيشتر به اعلام حمايت از توافق هسته اي با ايران پرداخته و اعلام نموده بود که اعضاي حزب خود را تشويق خواهد کرد تا از باراک اوباما حمايت نمايند.
چنانچه کنگره با تصويب قوانين و مقررات در صدد ابطال توافق (هسته اي) برآيد، حمايت از اوباما در وتو نمودن قوانين وضع شده بر عهده اين نمايندگان دموکرات خواهد بود.
اعتراض به تصويب توافق با ايران در شوراي امنيت درست نيست وزير امور خارجه آمريکا در گفتگو با شبکه تلويزيوني ان بي سي گفت: اعتراض به تصويب توافق ايران در شوراي امنيت درست نيست.
جان کري درباره انتقادها از تصويب برنامه جامع اقدام مشترک در شوراي امنيت و صحبت هايي مبني بر از دست رفتن حق کنگره براي بررسي آن گفت:اصلا به اين صورت نيست و اين واقعيت ندارد. در حقيقت همانطور که امروز نيز گفتم در دو مورد در دولت قبلي ، قبل از آن که کنگره اجازه جنگ را صادر کند،سازمان ملل متحد راي داد.
وزير امور خارجه آمريکا در کنفرانس خبري با همتاي کوبايي خود در واشنگتن،گفت: اجازه دهيد به شما يادآوري کنيم در دولت قبلي دو بار براي رفتن به جنگ، شوراي امنيت سازمان ملل متحد قبل از کنگره راي داد اما مهمتر اين که در اين موضوع خاص راجع به اين توافق، ما زحمات زيادي کشيديم تا از اين حق ويژه کنگره محافظت کنيم. ما موافقت همکاران مان را در کشورهاي مستقل که هيچ الزامي در برابر کنگره نداشتند براي نود روز اجرايي نشدن اين قطعنامه که ديروز به آن راي داده شد، گرفتيم.
جان کري افزود: اکنون خوب است کنگره با قوه مجريه تعامل داشته باشد و از ما بخواهد کارها را انجام دهيم اما صادقانه بگويم برخي از اين کشورها به عنوان کشورهاي مستقل در برابر اين که تابع کنگره آمريکا شوند،کاملا مقاومت مي کردند و ما براي مصالحه تلاش کرديم.
جان کري گفت: ما در تلاش براي اين مصالحه به شيوه اي عمل کرديم که کاملا حق ويژه کنگره براي بازبيني اين توافق در طي شصت روز را حفظ کنيم. ما دوره نود روزه در نظر گرفتيم که در طي اين دوره اين توافق اجرا نخواهد شد. بنابراين هيچ توانايي کنگره نقض نشد. حقوق کنگره براي ارزيابي اين توافق تغيير نکرده است اما از طرف ديگر زماني که شما با شش کشور مذاکره مي کنيد مسلما به توجه به حساسيت و همکاري چندجانبه نياز است و بايد همزمان خواسته هاي ديگر کشورها نيز در نظر گرفته شود. آنها اصرار داشتند اين راي گيري انجام شود زيرا آنها زير چتر سازمان ملل متحد مذاکره کردند و آنها فکر مي کردند مناسب است زماني که کار تمام شد، سازمان ملل متحد قضاوت خود را انجام دهد.
جان کري افزود: من بدنبال اين هستم که در شصت روز آينده گفتگوها، جلسه استماع و نشست هاي محرمانه به هر صورت که لازم باشد و به قانع کردن کنگره کمک مي کند، ادامه يابد مبني بر اين که اين توافق دقيقا همان چيزي است که کنگره مي گويد و از احتمال افتادن سلاح هسته اي به دست کشور ديگر جلوگيري مي کند و همزمان اين فرصت را براي آمريکا فراهم مي سازد تا به جاي انتخاب زور که احتمال مناقشه فوري در آن است و اين دقيقا همان چيزي است که اگر کنگره اين توافق را نپذيرد، روي خواهد داد اقدام راستي آزمايي و همه چيزهايي را که ايران با آن موافقت کرده است، آزمايش کند.
"شواليه" کنگره را براي تصويب توافق هسته اي متقاعد مي کند اسوشيتدپرس در گزارشي از واشنگتن به قلم جاش لدرمن نوشت: ارنست مونيز، استاد عجيب و غريب دانشگاه «ام آي تي» که به وزير انرژي آمريکا تبديل شد، از همه جهات يک نقش کليدي در دستيابي به توافقنامه هسته اي تاريخي ايفا کرد.
هم اکنون در حالي که ميراث ديپلماتيک باراک اوباما رئيس جمهور آمريکا با خطر مواجه است، وي به مونيز متوسل شده است تا به قبولاندن توافق به يک کنگره به شدت بدبين کمک کند.
دوشادوش با جان کري وزير امور خارجه آمريکا، مونيز روز يکشنبه در برنامه هاي گفتگوي سياسي صبحگاهي حضور يافت تا از توافق اوباما دفاع کند.
اين هفته، مونيز در جلسه کميته روابط خارجي سنا حاضر خواهد شد جايي که شک و ترديدها درباره پيمان هسته اي، فزاينده است.
در آستانه تلاش محتمل کنگره براي برهم زدن توافق، دستياران مونيز مي گويند در اين بين، وزير انرژي آمريکا ديدارهاي تک به تک با نمايندگان خواهد داشت.
در حالي که مونيز بايد به کارهاي روزانه خود در وزارت انرژي آمريکا برسد، وي همچنين بر وزراي انرژي کشورهاي خارجي که همچنين به اين توافق مشکوک هستند، اعمال نفوذ مي کند.
کريس مورفي، سناتور دموکرات از کنتيکت، که چندين گزارش از مونيز درباره ايران دريافت کرده است، اعلام کرد: «مونيز، يک دانشمند مردمي است».
مورفي افزود: «وي مي تواند اين جزئيات هسته اي را به نحوي توضيح دهد که حتي سناتورها هم بتوانند بفهمند».
با اين حال، همه از مشاهده اين که علوم هسته اي اينگونه به موضوع بحث تبديل شده است، راضي نيستند.
ديويد آلبرايت، بازرس تسليحاتي سابق که «موسسه علوم و امنيت بين المللي» را اداره مي کند، اعلام کرد مونيز و همکاران وي نقاط ضعف توافق را کم اهميت جلوه مي دهند، همچون محدوديت هاي غني سازي که پس از 10 سال پايان مي يابد و در آن مقطع ايران مي تواند براي دستيابي به بمب تلاش کند.
آلبرايت اعلام کرد: «مونيز نسبتا خيلي کلي صحبت مي کند ولي مشکل در جزئيات است».
نقش مونيز در مرکز اين توافق ماه فوريه پس از آن آغاز شد که تهران به واشنگتن اطلاع داد علي اکبر صالحي رئيس سازمان انرژي اتمي ايران به دور بعدي گفتگوها مي پيوندد.
اوباما به سرعت مونيز را به عنوان همتاي صالحي انتخاب کرد.
مشخص شد که اين دو نفر يک نقطه اشتراک دارند: آنها همزمان در ام آي تي حضور داشته اند جايي که مونيز براي چندين دهه تدريس مي کرد و صالحي مهندسي هسته اي مي خواند.
اين دو نفر هيچگاه يکديگر را در ام آي تي نديده بودند ولي به گفته مقامات، پس از ديدار در سواحل درياچه ژنو، به سرعت با يکديگر گرم گرفتند.
چند روز بعد، مونيز و صالحي تصميم گرفتند شام را با يکديگر در يک هتل صرف کنند و براي هم از خاطرات خود درباره همکاران مشترکشان در ام آي تي بگويند.
اين زمينه را هموار کرد تا ديگر افراد در هيئت هاي آمريکايي و ايراني فارغ از تنش هاي پشت ميز مذاکره با يکديگر آشنا شوند.
رابرت مالي، مدير ارشد شوراي امنيت ملي کاخ سفيد و از اعضاي هيئت مذاکره کننده آمريکايي اعلام کرد: «وي (مونيز) فردي نيست که زياد به اصول تشريفات پايبند باشد و وي خيلي زود شروع به شوخي کردن با ايراني ها کرد. ايراني ها به اين مسئله واکنش فوق العاده خوبي نشان دادند».
وي افزود: «به مرور زمان، ايراني ها متوجه شدند که پشت اين ظاهر، فردي است که براي آن چه که فکر مي کند به نفع ما است، سرسختانه مبارزه مي کند».
در وين جايي که مذاکره کنندگان بيشتر ماه هاي ژوئن و ژوئيه را در هتل سپري مي کردند، مونيز به عنوان فردي خوش خوراک و خوش مشرب شهرت پيدا کرد.
وي همچنين تنها مذاکره کننده اي بود که در جريان گفتگوها عنوان شواليه دريافت کرد.
مونيز، که پدر بزرگ و مادر بزرگش از پرتغال مهاجرت کردند، از وين به ليسبون رفت تا يکي از عالي ترين نشان هاي پرتغال را دريافت کند.
گفتگوها به پايان خود نزديک مي شد که معنايش آن بود که ممکن است مونيز اعلام توافق و جشن پس از آن را از دست بدهد.
به رغم اين که مونيز اعلام کرد شرکت نکردن در اين مراسم برايش مهم نيست ولي همکارانش اصرار کردند و وي کمتر از 24 ساعت پس از آن که رفته بود، به وين بازگشت.
کوين نابلاچ رئيس دفتر مونيز اعلام کرد: «وي خيلي تحت تاثير قرار گرفته بود. وي به ميراث پرتغالي خود افتخار مي کند».
مونيز 70 ساله در فال ريور ايالت ماساچوست به دنيا آمد و پيش از پيوستن به دانشکده فيزيک ام آي تي در سال 1973، مدرک دکتراي خود را از دانشگاه استنفورد دريافت کرد.
وي به عنوان معاون وزير انرژي و يکي از دستياران ارشد کاخ سفيد در دولت کلينتون خدمت کرد.
رابرت لافلين که زماني که مونيز در دهه 70 ميلادي در دانشکده فيزيک ام آي تي بود، در اين دانشگاه تحصيل مي کرد و هم اکنون در استنفورد فيزيک تدريس مي کند، اعلام کرد شگفت زده نشده است که مونيز در نهايت به يکي از بازيگران تلاش هاي ديپلماتيک تبديل شد.
لافلين که برنده جايزه نوبل است، اعلام کرد: «وي در آن زمان تنها فرد در ام آي تي بود که درباره انرژي هسته اي واقعا جدي بود».
وي افزود: «اين واقعا يک مسئله سياسي داغ است بنابر اين شما بايد اين چيزها را دوست داشته باشيد. شما نبايد با کار دائم با دولت مشکلي داشته باشيد حتي به رغم اين که اين ديوانه کننده است».