خبرگزاري آريا - فعاليت هاي استارتاپي در حوزه کشاورزي در ايران با وجود ارزش ميلياردي اين صنعت در کشور، تاکنون تنها در سطح برگزاري چند استارتاپ ويکند در اقصي نقاط ايران بوده و فعاليت متمرکز و خاصي روي کشاورزي صورت نگرفته است. با توجه به صحبتهاي ماه گذشته وزير کشاوري، «محمود حجتي» که درباره اهميت حضور استارتاپها در اين حوزه گفته بود، فراخواني صورت گرفته که در آن ايدههاي استارتاپي افراد جمع آوري شده و سه عدد از بهترينهاي آنان با حمايت مالي از سال آينده کار خود را آغاز خواهند کرد.
شرکت سروش باران پاسارگاد با سابقه 10 ساله فعاليت خود در زمينه کشاورزي وارد ميدان شده و «عطا دانشي»، مديرعامل اين شرکت در نشست خبري امروز صبح خود با اصحاب رسانه از طرح دريافت ايدههاي استارتاپي اين شرکت از سوي ايدهپردازان رونمايي کرد. او اعتقاد دارد که نتيجه اين فراخوان ميتواند نقش بسزايي در اعتلاي صنعت کشاورزي و همچنين راه چارهاي براي بحران آب با خود به همراه داشته باشد:
«تکنولوژي و علم روز بايد به اين بخش از بازار کشور هم وارد شود و نبايد آن را همينگونه سنتي پيش برد. بخش کشاورزي در کشور بر اساس آمار از اهميت خاصي برخوردار است، 20 درصد جمعيت کشور در حوزه کشاورزي اشتغال دارند، 90 درصد آب مصرفي کشور صرف کشاورزي ميشود، 12 درصد توليد ناخالص ملي از بخش کشاورزي است و اينکه 80 درصد نيازهاي غذايي مردم ايران از اين حوزه تامين ميشود.»
دانشي ضمن اشاره به تنوع آب و هوايي بالا در ايران، آن را موجب تقويت بخش کشاورزي ميداند و ايران را پس از چين و آمريکا در جايگاه سوم توليدات کشاورزي دنيا معرفي ميکند. او از 45 محصول مختلف توليد شده در اين صنعت خبر ميدهد و هزينه اشتغالزايي در آن را کمتر از نرخ ايجادکار در ساير صنعتها (رقمي معادل 70 ميليون) ميداند.
مدير شرکت سروش باران از اهميت مبحث تغذيه مناسب گياهي ميگويد که با دانش جديد ميتواند بسيار بهبود پيدا کند. وي باور دارد مشکل آب در کشور بحراني است ولي به بيش از بيست کشور با اوضاع و شرايط آب بدتر از ايران اشاره ميکند که با استفاده از فناوريها و ايدههاي جديد در زمينه کشاورزي عملکرد مطلوبي دارند.
او در پاسخ به خبرنگار ديجياتو مبني بر اينکه دولت چقدر با وارد شدن استارتاپها در اين زمينه موافق است؟ ميگويد:
«دولتيها موافقت ضمني خود را اعلام کردهاند و از آمدن موج تکنولوژي استقبال ميکنند. دو سوم اقتصاد کشاورزي در بخش دولتي است و حضور آنها در کنار استارتاپها ميتواند تاثيرات مثبت آنها را دوچندان کند. نوآوري در زمينه کشاورزي در ابعاد مختلفي ميتواند اتفاق بيفتد و از قبل کاشت تا زمان برداشت و يا اتصال کشاورز به بازار تامين و بازار فروش مستقيم را در برميگيرد. اين اتفاقها ميتواند موجب حذف دلالان بازار کشاورزي شود که درصد بزرگي از بازار کشاورزي را در دست دارند و کشاورزان چارهاي جز همکاري با آنها ندارند.»
دانشي معتقد است که رشد توسعه اينترنت روستايي باعث شده تا قشر کشاورزان که عمدتا داراي سنين بالا هستند هم با موضوع اينترنت آشنا باشند و بتوان روي استقبال و فعاليت آنها حساب باز کرد. او به ديجياتو ميگويد:
«ما براي ارائه محصولات و ادوات کشاورزيمان به روستاييان، مزرعههاي آزمايشي را احداث ميکرديم و نتيجه استفاده از محصولات را به آنها نشان ميداديم. اين امر موجب راغب شدن آنها به استفاده از ابزارآلات جديد ميشد، همين اتفاق ميتواند در زمينه کلاسهاي آموزشي هم صورت بگيرد و کشاورزان در زمينههاي گوناگون وارد ايدههاي استارتاپي ايدهپردازان برتر شوند. به عنوان مثال ضعف در مديريت مزرعه و يا آبرساني مزارع به شدت به چشم ميخورد و سيستمهاي جديد ميتواند کمک بزرگي براي ساماندهي اين مشکلات باشد.»
دانشي به ديجياتو درباره رويداد بزرگ ديگر اين مجموعه در اواخر بهار سال آينده ميگويد که در آن ايدههاي برتر ارائه شده به اين سازمان معرفي شده و سه تا از آنها تحت حمايت مالي اين شرکت قرار ميگيرند. علاقهمندان براي ثبت ايدههاي خودشان ميتوانند به آدرس www.agriidea.ir مراجعه کرده و نظرات و ايدههاي استارتاپي خود را در آنجا ثبت کنند.